България споделя позицията на много държави-членки от ЕС, които смятат

...
България споделя позицията на много държави-членки от ЕС, които смятат
Коментари Харесай

България иска координиран отговор на дезинформацията в ЕС

България споделя позицията на доста държави-членки от Европейски Съюз, които считат че дезинформацията е едно от най-сериозните провокации в областта на сигурността и е за съгласуван отговор по отношение на акциите на дезинформация.

Това е част от българската позиция за съвещанието на Европейския съвет на 21-22 март, утвърдена през днешния ден от Министерския съвет.

Освен противодействието на дезинформацията в Брюксел водачите от Европейски Съюз ще обсъдят Единния пазар , изменението на климата и подготовката на Срещата на върха Европейски Съюз - Китай .

България поддържа провеждането на задълбочена полемика на водачите по отношение на бъдещото развиване на Единния пазар с фокус върху индустриалната политика .
 10 минути седмично вести от Европейска комисия против подправените вести
10 минути седмично вести от Европейска комисия против подправените вести

Тъй като жителите се затрудняват и комисията им дава принадлежности за осведомен избор

По мотив обсъжданата Дългосрочна тактика по климата на Европейски Съюз до 2050 година и нейното значение за бъдещето на Европа, България е на мнение, че би трябвало да се състои всеобхватна полемика в търсене на необятна поддръжка от жителите на Съюза и от всички браншове на стопанската система.

България поддържа прагматичен и уравновесен метод в връзките с Китай , учреден на взаимност, неприкритост и градивно ръководство на разликите.

По време на съвещанието Румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще осведоми по отношение на напредъка в работата по Многогодишната финансова рамка и по тематиката за миграцията .

На днешното държавно съвещание е утвърдена и българската позиция за съвещанието на Европейския съвет по член 50., на което водачите ще обсъдят настоящото положение на договарянията с Англия .
 Англия публично изиска отсрочване на Брекзит до 30 юни
Англия публично изиска отсрочване на Брекзит до 30 юни

Мей разгласи, че е изпратила писмо на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР