България спира всички междудържавни проекти със Северна Македония, докато не

...
България спира всички междудържавни проекти със Северна Македония, докато не
Коментари Харесай

Напрежението София – Скопие: България спира всички междудържавни проекти с РСМ


България стопира всички междудържавни планове със Северна Македония, до момента в който не получи доказателства, че Скопие съблюдава правата на българите там. Решението идва след побоя над македонския българин в Охрид.

На съвещание на к бяха изслушани министърът на външните работи Николай Милков и посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов.

Министър Милков сподели, че и сега, до момента в който е в болница, Християн Пендиков получава закани за живота си. На този декор той счита, че би било „ цинично “ България да разисква със Северна Македония план за екопътека.

„ За страдание, доста уверения сме получавали, които към този момент не са били изпълнени. Имаме ескалация на напрежението в РСМ. Не може в болничното заведение, където лежи Християн Пендиков да получава закани по интернет. Това приказва за цялостна безотговорност “, разяснява служебният министър на външните работи Николай Милков.

„ Ние сме меко казано учудени от разнопорядковото говорене на институциите на РСМ. Не може прокуратурата в Охрид да образува дело, предизвиквано от ненавист, и през вчерашния ден вечерта зам-министърът на локалното самоуправление да се появява в някаква телевизионна емисия и да приказва, че Християн бил атакуван, тъй като имало конфликт на наркодилъри. Християн Пендиков напусна РСМ със задграничния си паспорт. Никой не го търси на територията на РСМ “, сподели посланикът на България в РСМ Ангел Ангелов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР