България спечели първи медал от световното първенство по скокове на

...
България спечели първи медал от световното първенство по скокове на
Коментари Харесай

България с първи медали от младежкото СП по скокове на батут

България завоюва първи орден от международното състезание по скокове на батут за младежи и девойки, което стартира през днешния ден в столичната „ Арена София “.

Мирела Косева и Сияна Павлова приключиха втори в синхронните скокове във възрастта 11-12 години. Българките извършиха комбинацията си и с оценка от 42.640 точки се поздравиха със среброто. Титлата с 43.350 точки стана владеене на София Дарус и Елинор Майер от Франция.

При девойките Микаела Христова и Преслава Пенчева записаха 4-ти резултат, само че те не участваха в разпределението на медалите, поради правилото на Международната федерация по гимнастика във финалите да има единствено по един представител от страна.

8 десети не доближиха на Георги Георгиев и Цветин Стоянов да се качат на почетната стълбица в същата възраст след оценка от 43.490 точки.

В олимпийската дисциплинираност – батут (индивидуално) в първия ден страната ни беше показана от четири девойки и едно момче във възраст 13-14 годишни. В конкуренцията при девойките най-хубаво класиране записа Антония Тодорова, която се подреди на 13-о място от 62 стартирали състезателки. Марияна Узунова е 21-ва, Кристъл Станкова приключи на 41-ва позиция, а Радост Пеева е 53-та.

При младежите единственият ни представител Пресиян Въндев зае 21-то място.

България нямаше представители в другите две дисциплини – пътека и двоен минибатут.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР