България спечели отборната титла от Световния боксов тур в Марибор,

...
България спечели отборната титла от Световния боксов тур в Марибор,
Коментари Харесай

Шампионите ни от Световния боксов тур с амбиции за още по-големи успехи на ринга

България завоюва отборната купа от Световния боксов тур в Марибор, който бе със сребърен статут. Златни медали за страната ни на кръга в Словения сграбчиха Ясен Радев (54 кг), Радослав Росенов (63.5 кг) и Рами Киуан (75 кг). Освен тях, с първо място се поздрави и Ергюнал Себахтин (48 кг), който не съумя да се качи на кръга, защото противниците му отхвърлиха да се явят за мачовете си.

„ Турнирът беше доста сериозен, само че се показах на равнище, по отношение на дългата пауза, която имах поради травма. Доволен съм. Честно казано чаках да играя на висота, само че чак за купа, не бях толкоз убеден. Този шампионат трябваше да го употребявам, с цел да мога да се разиграя и да се върна на кръга, да го усетя по какъв начин ще бъде. Но той се разви чудесно за мен. Започнах решително, настроих си добре играта и стигнах до златото. Финалът беше доста тежък, с по-опитен съперник от мен. Сега желанието и мотивацията ми са доста по-големи “, сподели Радев, който се завърна от Марибор часове откакто навърши 20 години.

Талантът към този момент гледа и към идната година.

„ Предстои ми възможна промяна на категориите и ще забележим по какъв начин ще се приспособявам към една по-лека за мен, до 51 кг. Амбицията ми е за Париж, считам, че би трябвало да пожертвам. Конкуренцията ще е убийствена, тъй като има доста положителни боксьори от 54, които ще смъкват, като мен. Испанецът Ескобар, който постоянно боксира с Даниел (Асенов), качи на горната, а други смъкват. Ще има и единствено 16 квоти за 51 кг, ще бъде доста мъчно, само че съм подготвен на предизвикването “, сподели още националът ни.

Носителят на 5 трофеи от Европейски шампионати за юноши и младежи Радослав Росенов дебютира на интернационалната сцена в категория до 63.5 кг. 18-годишният ни гений ще опита да се утвърди в нея, с упоритост за гонене на квота за Игрите в Париж.

„ Бях чудесно квалифициран за шампионата в Марибор и това се отплати като резултат. Тренирах доста крепко, бях на лагер на „ Белмекен “ с юношите, след това в София и с мъжете и бях квалифициран в действителност доста добре. Играх на тази категория на шампионата в Пловдив, видях че ми пасва идеално и отидох със самочувствие в Марибор. Искахме да забележим по какъв начин ще се нагодя там, в тази конкуренция. Радвам се, че се получи толкоз добре. Това е олимпийска категория, което е значимо за мен “, разяснява Росенов.

Националът ни добави, че се усеща спокоен и тренира с огромно предпочитание след всеки един триумф „ Предполагам, че ще вземам участие на Диамантената лига в края на годината. Конкуренцията в действителност е доста сериозна. Не съм се срещал още с всички боксьори от тази категория. В Марибор обаче играх в първия мач с европейския вицешампион, доста добър боксьор, добре че имам физиката и душeвността, с цел да печеля. Сега лагерите не престават “, сподели още Росенов.

Рами Киуан остана удовлетворен от представянето си в Марибор. Той дефинира триумфа в Словения като доста значим за неговото самочувствие и израстване.

„ Доволен съм от представянето си. Показах доста израстване от Европейското състезание насам. Конкуренцията беше добра, имаше мощни противници, въпреки да нямаше чак толкоз доста боксьори в моята категория. Важен триумф за мен, самочувствието също нараства, към този момент знам и множеството от боксьорите по какъв начин се показват. По-голямата част от тях ще ги срещна най-вероятно и на Световното състезание следващата година, тъй че е добре да съм наясно с уменията им “, установи Киуан.

Той се цели в медали от Европейското и Световното следващата година, като също гледа към промяна на категорията. „ Догодина чакам орден от Европейските игри и от Световното, което ми е основната цел. Както и вероятно продобиване на квота. Мисля да се кача на 80 кг, с цел да преследвам Париж. Конкуренцията ще е сериозна, само че нямам избор, желая да опитам. Няма по какъв начин да смъква на 71 кг и ще би трябвало да се кача в горната “, съобщи Рами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР