България спечели още един медал в последния ден на олимпийския

...
България спечели още един медал в последния ден на олимпийския
Коментари Харесай

Втори медал за България на олимпийския младежки фестивал в Марибор

България завоюва още един орден в последния ден на олимпийския юношески фестивал в Марибор, Словения. В скока на височина Ирен Саръбоюкова сграбчи бронза със 180 см, шампионката Ела Обета от Германия и сребърната Валерия Смирнова от Естония преодоляха по 183 см. Българката скочи от първия опит 170 см, след това от втория 174 и 177 см, по-късно отново от първия опит мина над 180 см и приключи с три неуспеха на 183 см.

Веднага след награждаването Ирен Саръбоюкова бе поздравена по телефона първо от ръководителя на БОК и международна рекордьорка в нейната дисциплинираност Стефка Костадинова. В тройния скок българският представител Зинга Рафаел Барбоса Фирмино се класира десети с 14.00 м, златото бе за Йоанис Гарциос от Гърция с 15.73 м.

Бронзът на Саръбоюкова е втори орден за България на фестивала в Словения след среброто на Радина Величкова в скок на дължина.

В джудото смесеният ни тим започва с победа 4:1 над Естония, само че след това отстъпи с 3:4 пред грузинците, които се надяваме да ни изтеглят към репешаж след полуфинала им със Словения.

В спортната гимнастика следва край на последния ни участник, по-късно през днешния ден Йоан Иванов излиза измежду най-хубавите 8 на успоредка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР