България спечели общо 14 медала, от които седем златни, при

...
България спечели общо 14 медала, от които седем златни, при
Коментари Харесай

България спечели 14 медала от турнира по художествена гимнастика в Тарту

България завоюва общо 14 медала, от които седем златни, при девойките и при дамите на интернационалния шампионат " Miss Valentine " и Гран При по художествена гимнастика в Тарту (Естония).

Във финалите при девойките Елвира Краснобаева стана шампионка на обръч и топка, а Никол Тодорова се подреди трета на лента и четвърта на бухалки.

Краснобаева беше оценена с 31.000 точки на обръч и 30.500 на топка. Тодорова позволи някои грешки и получи 26.350 на бухалки и 27.367 на лента, което ѝ донесе бронза. Таисия Онофричук от Украйна стана шампионка на бухалки и на лента надлежно с 31.250 и 30.450 точки.

По-рано през днешния ден българските гимнастички завоюваха на финалите на обособените уреди при дамите на шампионата Гран При в Тарту (Естония).

Стилияна Николова, която взе сребро в многобоя нощес, стана шампионка на топка и бухалки, Боряна Калейн е първа на лента и трета на бухалки, Татяна Воложанина се подреди втора на топка, а Ева Брезалиева е трета на обръч.

Така равносметката за България е 14 медала - 7 златни, 4 сребърни и 3 бронзови.

Преди това, девойките Елвира Краснобаева, Никол Тодорова, Дара Стоянова и Дара Малинова са втори в отборната конкуренция, а при дамите в многобоя.



Съдия за България на това съревнование, което е първо за новия сезон, беше Филипа Филипова.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР