България спечели много важна победа в квалификациите за ЕвроБаскет 2025

...
България спечели много важна победа в квалификациите за ЕвроБаскет 2025
Коментари Харесай

България се наложи над Румъния след отлични изяви на дебютантите Милър-Макинтайър и Лепичев

България завоюва доста значима победа в квалификациите за ЕвроБаскет 2025 след триумф над Румъния в Питещ с трагичното 62:61.

Страхотен дебют с екипа на националния тим направиха дебютиралите в мъжкия внушителен тим Коуди Милър-Макинтайър, Симеон Лепичев и Лъчезар Димитров.

Гардът на турския Газиентеп бе в основата на доста прелестни отигравания в нахлуване, като приключи мача с 11 точки и 12 асистенции за първи дабъл-дабъл с екипа на Лъвовете. Роденият в Съединени американски щати баскетболист сподели страховит синхрон с различен дебютант – Симеон Лепичев, който приключи с 13 точки.

Най-резултатен в мача бе Павлин Иванов с 14 точки, като вкара и решаваща тройка в самия завършек на мача. 11 точки и 9 битки се включи Йордан Минчев. Много мощен мач в отбрана изигра капитанът Чавдар Костов с 2 точки и 9 битки.

Отборът ни сподели голямо предпочитание и взе 44 битки против 33 за противника. Българите играха по-отборно със 17 асистенции против 13 за противника и направиха 10 неточности против 15 за румънците.

В другия мач от групата Португалия, въпреки и мъчно, взе своето и победи в гостуването си на Кипър със 75:66.

Така България и Португалия отложиха разногласието за първото място в групата за неделя. Тогава България приема иберийците в „ Арена Ботевград “. Мачът е решителен за крайното класиране, като триумф за Лъвовете с повече от 10 точки разлика изпраща България непосредствено в идната фаза на квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Очаква се в Ботевград към отбора ни да се причисли и Спортист №1 на България за 2022 година Александър Везенков.

Двубоят в „ Арена Ботевград “ е с начален час 18:00. Билети за мача ще бъдат пуснати в продажба още на следващия ден на касите на залата, като те са с цена 10 лева

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР