България спазва всички конвенции в областта на правата на бежанците

...
България спазва всички конвенции в областта на правата на бежанците
Коментари Харесай

Донев: България спазва всички конвенции за правата на бежанците

България съблюдава всички конвенции в региона на правата на бежанците и търсещите интернационална протекция . Националното ни законодателство дава отговор на всички стандарти на интернационалното право в тази сфера. Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев по време на среща с новия представител за страната ни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) Нарасимха Рао Нилагири Лакшми.

Двамата оцениха високо ползотворното съдействие сред България и ВКБООН и показаха подготвеност за продължение на партньорството за дейно ръководство на процеса по интеграция на хората, които търсят интернационална протекция у нас .

Представителят на ВКБООН акцентира, че България се оправя добре с гарантирането на правата на бежанците посредством обезпечаване на правото им да работят и да имат достъп до здравни и обществени грижи. Държавата ви е измежду 18-те страни, които са регламентирали процедура по даване на статут на хора без поданство, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР