България Синдикати внесоха 101 000 подписа с искане за по-висока

...
България Синдикати внесоха 101 000 подписа с искане за по-висока
Коментари Харесай

Синдикати внесоха 101 000 подписа с искане за по-висока цена на нощния труд

България Синдикати внесоха 101 000 подписа с искане за по-висока цена на нощния труд Подписите са били събрани по време на пандемията, уточни ръководителят на КНСБ Пламен Димитров 29 юни 2020, 12:41  Синдикати внесоха 101 000 подписа с искане за по-висока цена на нощния труд Източник: БГНЕС
Т "Подкрепа " и КНСБ внесоха 101 000 подписи в общественото министерство с претенции за повишение цената на нощния и ексклузивен труд.

Бизнес, държавно управление и синдикати подписаха значими съглашения

"На първо място споразумяване на заплащането на нощния труд. Заедно с него се желае да се заплаща и времето за разположение. Хората желаят почтено възнаграждение и на изключителния труд ", уточни настояванията на работещите ръководителят на КНСБ Пламен Димитров и изясни, че подобен труд би трябвало да се позволява единствено в производствата с непрекъсваем развой.

Работодатели и синдикати желаят незабавна среща с премиера

По думите му подписите са били събрани по време на пандемията и те отразяват настояванията на всички браншове на стопанската система, от всички райони на страната.

Димитров разгласи, че ще продължат да работят и по въпроса нощният труд да бъде привързан с главната, а не с минималната, работна заплата.

„ С тази подписка ние повдигаме тези няколко въпроса да бъдат съответно и законосъобразно уредени в Кодекса по труда, в отворения му за изменение времеви прозорец. Ние не предлагаме да се договаряме с работодателите, даже с МТСП. Ние предлагаме правни причини, които потвърждават нашата справедливост и пожелаваме да се съблюдава законодателството, което е нарушавано над 20 години в България от всички предходни държавни управления “, съобщи Димитров.

Колегата му от КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов посочи, че хората желаят да се ползва сумирано работно време единствено там, където това е неизбежно.

АИКБ желае неотложно отдръпване на законопроекта за „ спящите акции “

„ Да се спре разхищаването на ексклузивен труд в България посредством стопански ограничения и въвеждане на разнообразни способи за неговото доплащане, което да е доста по-високо от настоящето “, акцентира той и добави, че ще продължат да упорстват за ограничение на полагането на ексклузивен и нощен труд. Според него всеобщо се злоупотребява с тези типове труд.

„ В България над 400 000 индивида редовно поставят нощен труд “, разгласи Манолов.

От своя страна общественият министър Деница Сачева благодари за самодейността на двете най-големи синдикални организации.

Пламен Димитров: Оценяваме положително държавните ограничения за обществена политика

„ Предложенията, които са свързани със сумираното работно време, част от тях са намерили отражение в актуалните ни оферти за изменение на КТ във връзка с понижаване на времето на сумирано работно време от 6 на 4 месеца “, съобщи тя и добави, че измененията следва да бъдат разисквани и със обществените сътрудници.

Сачева напомни, че са направени стъпки и във връзка с нощния труд.

„ От 1 януари 2021 година 0,15% от минималната работна заплата да бъде спомагателното заплащане за нощния труд, само че не по-малко от 1 лева “, уточни министърът и добави, че в границите на идващия месец това решение се чака да бъде признато от Министерския съвет.

Тя даде обещание, че разговорът във връзка с нощния труд ще продължи и ще бъдат посочени секторите, в които нощният труд е неминуем.

Сачева добави още, че по време на днешното съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие ще бъде разискван и новият дизайн на мярката 60/40.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: кнсб.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Взрив на казан със сода каустик в цех в Свищов Взрив на казан със сода каустик в цех в Свищов  Огнище на COVID-19: Заразени служащи в цех за авточасти Огнище на COVID-19: Заразени служащи в цех за авточасти  Първи стопански резултати от рецесията с ковид в България Първи стопански резултати от рецесията с ковид в България  Гешев за фотография с Борисов и Тодор Живков: Поредната офанзива, очаквам последваща Гешев за фотография с Борисов и Тодор Живков: Поредната офанзива, очаквам последваща  1 Само с негативен PCR тест от през днешния ден пускат българите в Кипър  1 Пътеката за лекуване на COVID-19 може да скочи двойно  1 До 18 млн. лева се чака да доближат разноските на общините за непредвидените COVID-мерки --> Пaрите ни  Само с негативен PCR тест от през днешния ден пускат българите в Кипър Само с негативен PCR тест от през днешния ден пускат българите в Кипър  Пътеката за лекуване на COVID-19 може да скочи двойно Пътеката за лекуване на COVID-19 може да скочи двойно  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Тревожен растеж - 166 нови случая на ковид за денонощието, двама умряли Тревожен растеж - 166 нови случая на ковид за денонощието, двама умряли  Кантарджиев: Грозно е, хората са като отвързани Кантарджиев: Грозно е, хората са като отвързани  Напрежението сред българи и италианци в Мондрагоне е овладяно Напрежението сред българи и италианци в Мондрагоне е овладяно  Вълчев: Новата образователна година ще стартира присъствено Вълчев: Новата образователна година ще стартира присъствено Виц на деня Шотландец влиза в кабинета на доктор и още от вратата предизвестява: – Аз съм публицист, господин докторе, и пристигнах да ви направя чест като взема… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Fortnite: Battle Royale Киносалоните се местят в играта Fortnite Пандемията води до необикновени решения за опазване на киноиндустрията  Там, където се създава Там, където се създава " българското злато " Пандемията обаче изправя и този отрасъл пред огромни тествания  Невероятни обстоятелства за произхода на най-уникални диаманти Невероятни обстоятелства за произхода на най-уникални диаманти Става въпрос за кралските скъпоценности направени от диаманта Кулинан  Катастрофа с рейс и кола блокира Катастрофа с рейс и кола блокира " Цариградско шосе " Инцидентът е станал преди 4-ти километър  Две мощни трусове раздрусаха Гърция Две мощни трусове раздрусаха Гърция Едното е записано в неделя вечерта, а второто тази заран  Нови правила за влизане в Гърция Нови правила за влизане в Гърция Пътуващите към южната ни съседка, които не са попълнили новата онлайн декларация, няма да могат да влязат на територията на страната  Сблъсък на два кораба край Филипините, търсят 14 души Сблъсък на два кораба край Филипините, търсят 14 души Издирвателната интервенция се организира по въздух и море  Кая Гербер 18-годишната щерка на Синди Крауфорд се снима по бански Фенове се възхищаваха на външния тип на модела  Кой е отговорен за сриването на къща в Пловдив Кой е отговорен за сриването на къща в Пловдив Още една огромна част от къщата е паднала нощес  Случай на ковид в Министерството на енергетиката Случай на ковид в Министерството на енергетиката Сградата на ведомството ще бъде затворена за стерилизация  Имунолог: Лятото няма да спре развиването на ковид епидемията Имунолог: Лятото няма да спре развиването на ковид епидемията 70-80% от популацията би трябвало да се инфектира, с цел да се сътвори имунитет, счита акад. Богдан Петрунов  Холивуд в боязън от ковид резултата Холивуд в боязън от ковид резултата Мениджърите си блъскат главите по какъв начин да продадат салоните, без да наподобява като закононарушение  Пълен парадокс, комшия отглежда кошери на балкона Пълен парадокс, комшия отглежда кошери на балкона Пчелите даже влизат в жилищата на живущите в блока  Багер край Седемте рилски езера, отвращение Багер край Седемте рилски езера, отвращение Каква е повода  Претъпкани влакове:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР