България Синът на Васил Божков на разпит в Националното следствие

...
България Синът на Васил Божков на разпит в Националното следствие
Коментари Харесай

Синът на Васил Божков на разпит в Националното следствие

България Синът на Васил Божков на разпит в Националното разследване От прокуратурата към момента не дават информация дали Антон Божков е с повдигнато обвиняване  Василена Василева 2 март 2020, 11:32  Синът на Васил Божков на разпит в Националното разследване Източник: БГНЕС
нтон Божков на разпит в постройката на Националното разследване на бул. "Г. М. Димитров ". По информация на Българска национална телевизия синът на хазартния предприемач Васил Божков тази заран се е явил в постройката на Националното разследване, където е бил свикан на разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура.

Върнаха в ареста брачната половинка на Васил Божков

Според Българска национална телевизия Антон Божков е с повдигнато обвиняване по следствието за хазартната спекулация.

От прокуратурата на този стадий не удостоверяват, само че и не отхвърлят информацията, че Божков-син към този момент е обвинен.

Миналата седмица Апелативният профилиран углавен съд върна в ареста брачната половинка на Васил Божков Елена Динева.

Гешев: Лицата, които наричате олигарси, желаят неработеща прокуратура

Първоначално тя бе пусната на независимост против рекордната парична гаранция от 1,5 млн. лв.. Прокуратурата незабавно изиска обаче брачната половинка на Божков да бъде върната в ареста. Динева от своя страна пък настоя да ѝ бъде понижена паричната гаранция. Според прокуратурата, в случай че Елена Динева остане на независимост, тя би могла да попречи на следствието, като укрие и даже унищожи доказателства и по този метод извърши закононарушение против правораздаването.

Васил Божков сега се намира в Абу Даби, Обединени Арабски Емирства. Българската прокуратура е повдигнала общо 11 обвинявания против предприемача. Има формирано дело за управление на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит за рушвет на длъжностно лице, за подбутителство към закононарушения по работа.

Една от главните линии на следствието е за хипотетично отбягване на заплащане на държавни такси за близо 500 млн. лв..

Васил Божков и съдружникът му апелират решението за задържането им

След това бяха повдигнати нови четири обвинявания против Боков, в това число и за търговия с въздействие и държане на нерегистрирани културно-исторически полезности.

Има и материали, отделени в друго дело. Те са за съмнения в убийства и изнасилвания.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР