България си партнира с водещи институции в Австрия, Гърция, Италия

...
България си партнира с водещи институции в Австрия, Гърция, Италия
Коментари Харесай

Cultart кани младежи от пет държави на обучения

България си партнира с водещи институции в Австрия, Гърция, Италия за насърчаване на креативен капацитет

125 младежи на възраст от 18 до 35 години ще се образоват в разнообразни сфери на културния мениджмънт идващите две години. Организаторите към този момент оповестиха отворени предложения за кандидатстване в петте страни сътрудници по плана на първата културна академия Cultart. Формата за кандидатстване е напълно онлайн на уеб страницата на Cultart с краен период за присъединяване 01.08.2022. Обучението и пребиваването ще са изцяло безвъзмездни, като претендентите ще избират сред 5 разнообразни стратегии според от техните ползи и опит. Всяка страна сътрудник по плана ще предложи най-хубавото от своя опит в ръководството на културни планове. За задачата младежите ще могат да вземат участие интензивно и да почерпят опит на терен в едни от най-успешните издания на фестивали в Пловдив, България, образни изкуства във Виена, Австрия, театрални изкуства в Йоанина, Гърция, дизайн и архитектура в Лече, Италия, приложни изкуства в Скопие, Северна Македония.

До началото на август българските сътрудници от фондация „ Пловдив 2019 “ ще подберат 25 младежи, които да показват Пловдив и България в интернационалния културен план. От там припомнят на искащите, че стратегиите са формирани от 5-дневни интензивни образования в 10 обучителни модула с водещи практици в областите. Работният език е британски. Фокус в мениджмънт програмата е практическото образование на участниците посредством уъркшоп сесии и включване в действителна креативна среда. Водещи културни организации във всеки град ще очертаят своите съществени способи и модели на работа, настоящи планове и събития, а по-късно ще формулират съответен мениджмънт проблем, който групите ще бъдат провокирани да разрешат.

От Пловдив 2019 афишират и съответните културни институции, които се включват в практическото образование на Cultart:
Държавна Опера – Пловдив ще е водещата културна институция по стратегия „ Фестивали “ с фокус върху един от най-разпознаваемите и устойчиви фестивали в града и страната „ Opera Open ”. Участниците в образованието ще имат опция да научат по какъв начин се селектира богата на национално и интернационално равнище стратегия, по какъв начин се притеглят участници и се ръководи екип, какво е да организираш огромни събития в границите на 3 месеца на неповторимата сцена на Античен спектакъл, какви са публиките всяка година с необикновен акцент към миналите две години и резултатите от пандемията от Covid-19. Академията в Пловдив ще се организира тази есен от 10-ти до 14-ти октомври 2022 г. Кунстхале Виена/Kunsthalle Wien. Програма „ Визуални изкуства “ ще развие усет, знания и мениджмънт умения за 25 участници в една от най-престижните културни институции в областта на актуалното изкуство. Световно известните достолепия на Кунстхале се дължат освен на необятната мрежа от контакти с огромни имена на актьори и куратори, а и на фокуса им върху създаването на просветителни планове и събития дружно с други културни институции, учебни заведения, преподаватели и неофициални просветителни екипи. В двете си популярни местоположения Museumsquartier and Karlsplatz, образованието ще въвлече участниците измежду одобрени създатели и практики, както и ще сътвори полета за опит и постигане до нови тематики и подходи в ръководството на модерно креативно наличие. Програмата в Кунстхале Виена е от 19-ти до 25-ти януари 2023 г. Четири тематични подиуми в театъра в Йоанина – DI.PE.TH.I. чакат групата културни мениджъри от 8-и до 12-ти май 2023 година по стратегия „ Сценични изкуства “. Класическата старогръцка драматургия дружно със специфична детска стратегия, пробни събития и съвременни спектакли са част от наличието, върху което ще се опират практическите задания по време на уъркшоп сесиите в динамичната стратегия на районния спектакъл в Гърция. Италианското дизайн студио Valari ще посвети интернационалната група по стратегия „ Дизайн и Архитектура “ в достоверната си процедура и във философията по какъв начин се основават първо метафорични, а по-късно физически форми и пространства – по какъв начин изследването, вглеждането в детайлите, рефлексията, „ бавното “ в работата води до съвременни и новаторски решения за по-доброто схващане, ръководство и връзка на културните артикули. Креативната среда на студио Valari отваря порти от 21-ви до 25-ти ноември 2022 г. За Програма „ Приложни изкуства ”, която ще се организира от 27-ми до 31-ви март 2023 година в Скопие, Северна Македония ще разкажем напълно скоро.
Повече за кандидатстването и академията може да намерите ТУК

Cultart в обществените мрежи:  Фейсбук Instagram  LinkedIn
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР