България ще заведе дело пред съда на Европейския съюз, в

...
България ще заведе дело пред съда на Европейския съюз, в
Коментари Харесай

България ще заведе дело пред съда на ЕС срещу част от разпоредбите в пакета Мобилност I

България ще заведе дело пред съда на Европейския съюз, в двумесечен период от публикуването на Пакета Мобилност I в Официалния вестник на Съюза. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков в изказване пред медии, във връзка окончателното приемане на Пакета Мобилност I от Европейския парламент.

„ Ще желаяме отменяне на част от наредбите на Пакет за Мобилност I и сега тече подготовка за това. Останалите страни членки ще имат опцията да се причислят към нашата позиция, с цел да бъдем по-ефективни във воденето на делото “, безапелационен бе Росен Желязков.

„ Паралелно с подготовката на делото българската страна ще продължи да упорства до края на тази година, Европейската комисия да завърши с оценката на влияние за последствията от връщането на транспортното средство в осемседмичен интервал, както и използването на част от разпоредбите за сухопътната част на комбинирания превоз. Очакваме Комисията да извърши уговорката си и след оценката на влияние, да внесе ново законодателно предложение, с което тези ограничения и тези последствия от предлагането да бъдат анулирани “, уточни министърът.
Окончателно: Европарламентът одобри пакет „ Мобилност “ Отхвърлени бяха всички импортирани оферти за промени
„ Благодаря на всички български евродепутати, които показаха единна позиция по Пакета Мобилност I, в отбрана на националния интерес. Ще продължим да бъдем един до друг с нашите превозвачи в борбата, която ни следва. Вярвам че българските представители в Екологичен потенциал, както и всички институции и сътрудници ще продължат да ни поддържат “, посочи министър Желязков.

По думите му, в началото Пакетът Мобилност I бе умислен като законодателство, което цели да реализира баланс сред изискванията на труд и обществените условия за водачите и свободата на превозвачите да дават трансгранични услуги.

„ Окончателно признатият Пакет Мобилност I се отдалечава значително от заложените цели и европейски полезности. Стана ясно, че концепцията за вярното действие на Единния пазар и правната сигурност не са били измежду значителните детайли, които се взимат под внимание при гласуването.

Практическата непредвидливост и ирелевантност на част от наредбите, техният несъразмерен и дискриминационен темперамент, както и актуалната пандемична конюнктура не бяха взети поради “, акцентира Росен Желязков.
Български евродепутати: Ще нападаме пакет " Мобилност " в Европейска комисия и в съда Пакетът в този му тип е неупотребим, считат Андрей Новаков и Петър Витанов
Министърът уточни, че с лишаване правото на водачите да избират мястото, където да употребяват своята отмора се нарушава едно от главните права на Европейски Съюз – свободното придвижване на хора. Той сподели още, че връщането на транспортното средство в страната по определяне влиза в колизия с прокламираните политики на Европейска комисия и Съюза, и най-много със зелената договорка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР