България ще затвори пристанищата си за руски кораби. Всичко по темата: Руската

...
България ще затвори пристанищата си за руски кораби.
Всичко по темата:
Руската
Коментари Харесай

Транспортният министър: България може да затвори пристанищата си за руски кораби


България ще затвори пристанищата си за съветски кораби.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1817
Това разгласи транспортният министър в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия. Това ще се случи след координиране с Европейската комисия. " Министерството на превоза удостовери опцията да бъдат затворени българските пристанища за съветски байрак, тъй като ние имаме народен интерес войната да спре. Европейски Съюз съумя да построи задоволително ефикасна икономическа обсада и ние считаме, че това е възможгно най-ефективното сега ", добави той. 

В петък Събев изиска оставката на шефа на Националната работа за защита поради напрежението на паметника Шипка на 3 март, когато министър председателят Кирил Петков бе замерян със снежни топки от недоволни жители. От предния ден НСО е била осведомена за програмата на премиера и на ръководителя на Народно събрание, само че не я е изпълнила съгласно условията, безапелационен е министърът. " Хората, които желаеха да стачкуват, бяха сложени по този начин, че в действителност по пътя на стъпалата към Шипка имаше единствено 50 сантиметра. Тоест, ние трябваше да вървим съвсем в индийска нишка нагоре и министър председателят и ръководителят на Народното събрание бяха изцяло уязвими ", съобщи той.

Според Събев НСО са пробвали да попречат на премиера да стигне до върха на Шипка с мотив, че това било рисково за него. " Сценарият е следният: идват министър председателят и ръководителят на Народно събрание, пробват се да кажат нещо, хората ги заглушават, по-късно те си потеглят и не стигат до върха. Това беше сюжетът на " Възраждане " и сюжетът, който НСО опосредства. Благодарение на това, че Кирил Петков не спря, ние се качихме дружно и поднесохме венци и отдадохме респект. В един миг си зададох въпроса - допустимо ли е НСО да бъде употребена като политически инструмент, съдружен сътрудник на партия " Възраждане ", сподели той.

Именно поради това транспортният министър е изпратил писмо до президента, с което упорства за предварително преустановяване на пълномощията на началника на НСО. Заяви, че в България се води кибервойна.

Въпреки мненията на депутати, че са били подведени от службите за сигурност за развиването на съветската инвазия в Украйна, Събев съобщи, че информацията на службите е била безусловно правилна. Няма данни за останали български водачи в Украйна или жители, които са желали да бъдат евакуирани. Събев акцентира, че филантропичният полет на " Аерофлот " от София е бил позволен, тъй като не водиме война с съветското население. От 180 декларирали, на самолета са се качили единствено 70, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР