България ще започне да просперира, когато започнем да уважаваме и

...
България ще започне да просперира, когато започнем да уважаваме и
Коментари Харесай

Радев: 600 000 недействителни бюлетини - това отблъсква хората от урните

България ще стартира да просперира, когато стартираме да почитаме и съблюдаваме законите. Това съобщи президентът Румен Радев в харманлийското село Славяново, където участва на честването на празника на храм " Свети Архангел Михаил ".

Пред публицисти президентът разяснява настоящи тематики от деня. Президентът бе безапелационен, че би трябвало да се вкара машинно или електронно отдалечено гласоподаване, защото резултатите от последните избори демонстрират, че сегашният избирателен развой в България не работи, както би трябвало и нарушава демокрацията: 600 000 недействителни бюлетини, голям брой сбъркани протоколи, голям брой сигнали за корпоративен и платен избор. Всичко това, съгласно Радев, отблъсква хората от урните.

Държавният глава отхвърли да разяснява, какъв ще е идващият му ход, в случай че Висш съдебен съвет удостовери решението си за избора на Иван Гешев за основен прокурор.
Румен Радев, президент на Република България: Моите дейности и претекстове са напълно в пълномощията на моята институция. Оценката за професионалните и етични качества на претендентите и техният избор са напълно пълномощия на Висш съдебен съвет. Негова е и отговорността пред обществото. Нека не спекулираме, нито желая да въздействам по някакъв метод, на ход в този момент е Висш съдебен съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР