България ще заеме максимум 26-то място в ранглистата на УЕФА,

...
България ще заеме максимум 26-то място в ранглистата на УЕФА,
Коментари Харесай

Очаквано: България падна още в класацията на УЕФА

България ще заеме най-много 26-то място в ранглистата на УЕФА, която дефинира броя на участниците и стадия, в който стартират в Европейските клубни шампионати. В момента България е на 26-то място, като за съпоставяне предходната година бе на 24-то.

Ранглистата е основана на присъединяване на българските отбори в Европа в границите на 5-годишен интервал. Този сезон България приключи с коефициент 4,500, който е най-голям спрямо предходните години, а общият коефициент на страната ни е 20,000.

Все още обаче не е несъмнено, че ще стартираме сезон 2023/24 на 26-та позиция. Причината е положителното показване на полския Лех Познан в Лигата на конференциите. Полша изостава единствено на 0,500 пункта, а в случай че Лех продължи присъединяване си сигурно ще ни изпревари. В четвъртък вечер Лех завоюва семейството на Юргорден с 2:0.

Словакия също има настоящ представител в Европа, като и тази страна може да мине пред нас. Слован Братислава направи 2:2 при гостуването на Базел и може да в профил швейцарците.

Словакия изостава с 0,750 пункта зад България.

Така теоретично може да паднем до 28-ма позиция, която заемахме през 2019 година.

Тези минимални промени обаче няма да доведат до разлика в участващите тимове и кръговете, от които стартират в Европа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР