България ще влезе в Шнеген след няколко дни или след

...
България ще влезе в Шнеген след няколко дни или след
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието: Рюте да внимава, казаното от него не е позицията на Европа

" България ще влезе в Шнеген след няколко дни или след няколко месеца. Президентът реагира остро и в точния момент. Рюте направи подстрекателство, че за 50 евро може да се премине границата. Българи починаха, с цел да пазят освен нас, само че и тях. Рюте да внимава. Това няма да мине просто по този начин “. Това съобщи в „ Тази събота “ служебният министър на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо.

" Не става дума за страст, а за право. Всичко, което е казано, е направено. Не чаках такава реакция. Ние вършим доста стъпки в тази посока. Това е непрекъсната битка. Не поради Нидерландия желая битка с корупцията, а поради нас. Казаното от Марк Рюте не е позицията на Европа. Европейската комисия на най-високо равнище, Европейският парламент и всички страни членки като се изключи една са на страната на България “, добави той.

Зарков акцентира, че почита позицията на Нидерландия, само че тя би трябвало да се показва по метод, който не слага под подозрение достолепието и живота на българските служители на реда.

" Нидерландия няма право да не ни желае в Шенген. Начинът, по който го направиха, е безусловно недопустим, голословен политически и юридически “, акцентира министърът на правораздаването.

Изборният кодекс

" Решенията са неверни. Това е ясно и на тези, които ги внасят. Тази композиция от два вида гласоподаване в една секция обезсмисля всички старания за почтен избор, ще направи организацията на изборите сложна. Хората в секционните комисии ще са сложени на издевателства – ще стоят по 20 часа, ще считат хиляди сметки. Това е разгром “, добави той.

" Електоратът на Българска социалистическа партия с нищо не е по-лош, по-слаб и по-малко интелигентен от другите. Не одобрявам това нещо. Г-жа Нинова знае, че това е простовато пояснение на спада на поддръжката към Българска социалистическа партия. Това ще докара до още по-голям спад. С поредност от неверни решения Българска социалистическа партия беше извадена от лявото, с цел да бъде вкарана в националистическа и консервативна ниша. Сега загуби позицията си на герой на ГЕРБ “, безапелационен е Зарков.

Последните промени в Изборния кодекс не оказват помощ нито за по-честни, нито за по-прозрачни избори, добави министърът.

" Да търгуваш с кодове на машини е „ нон сенс “. Кодът е контролиран и обществено има процедура по какъв начин може да се види. Това е следващ епизод от този нездравословен спор. Същите хора, които се съмняват в машините, повтарят, че те ще останат “, изясни министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР