България ще увеличи визите за руски туристи от 35 на

...
България ще увеличи визите за руски туристи от 35 на
Коментари Харесай

Над 60 000 руснаци са посетили България тази година. Визите за тях стават 80 евро

България ще усили визите за съветски туристи от 35 на 80 евро, удостовери служебният министър на туризма Илин Димитров пред Българската национална телевизия.

По-рано тази седмица Европейският съюз (ЕС) взе решение да за съветски жители.

" Няма по какъв начин да се забрани да влизат руснаци, само че визата им ще се оскъпи. Това е решение на Европейски Съюз, с което ние не сме изцяло съгласни, само че като членове на съюза, ще би трябвало да се съобразим ", сподели Димитров в събота.

По думите му до момента съветските жители са употребили облекчение - по-ниска такса за туристическа виза, която другояче е на стойност от 80 евро.

Димитров сподели още, че над 60 000 руснаци са посетили България от началото на годината макар неналичието на директни полети, прекъснати след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари. Над 70% от тях са притежатели на ваканционни парцели по морето, добави министърът.

В сряда Европейски Съюз реши да спре използването на съглашението с Русия за омекотен визов режим. Така процедурата за кандидатстване за визи за страните от Европейски Съюз става по-сложна и по-скъпа за руснаците. Решението ще докара до нужда съветските жители да чакат повече и да дават повече документи.

По-рано Украйна прикани Европейски Съюз да спре издаването на визи за всички руснаци с изключение на за дисидентите и политическите съперници на режима на Владимир Путин.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР