България ще укрепва източния фланг на НАТО като рамкова държава

...
България ще укрепва източния фланг на НАТО като рамкова държава
Коментари Харесай

Няма да приемаме чужди сили на НАТО, укрепваме източния фланг с български батальон

България ще укрепва източния фланг на НАТО като рамкова страна в пакта. Но българското държавно управление е взело политическото решение да дефинира един български батальон, вместо да викаме " НАТО да пристигна да ни пази ". Това изясни министърът на защитата Стефан Янев пред депутатите за националната ни позиция по спора НАТО, Русия и Украйна.

" Да, тази батальонна група ще бъде национална, рамковата страна е България, страната хазаин е България ", отсече Янев.

Министърът на защитата изясни и правилото на взетите решения и разпределението на функционалностите на сътрудниците в Алианса.

" На предходни срещи на върха на НАТО са взети решения за подсилване на източния фланг на НАТО. Едната самодейност е за засилено предно наличие в Черно море. Част от тези ограничения плануват и опцията за разполагане на сухопътен детайл или бойна група, която има три типа страни, които могат да вземат участие - едната е рамкова страна, страна хазаин и страни, които дават своя принос. В разбор на нашите качества и благоприятни условия и това, че България не желае да бъде потребител на сигурност, а да бъде пълноправен член на НАТО. Ние потърсихме най-хубавата алтернатива ", съобщи Стефан Янев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР