България ще участва за първи път присъствено в среща на

...
България ще участва за първи път присъствено в среща на
Коментари Харесай

Пеканов: В Париж правим ключова стъпка към членство на България в ОИСР

България ще взе участие за първи път присъствено в среща на министрите на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), която се организира на 5 и 6 октомври в Париж. Българската делегация във френската столица включва вицепремиера по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, министъра на външните работи Светлан Стоев и на финансите Валери Белчев.

" Страната ни за първи път ще взе участие присъствено в това значимо съвещание. Радвам се, че по този метод, служебният ни кабинет прави основна стъпка към започване на договаряния за участие. Това е значим знак, че България може да бъде почтено показана на интернационалната сцена, да участваме във вземането на решенията и в международните процеси ", съобщи от Париж вицепремиерът Атанас Пеканов.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз е влиятелна интернационална организация, в която членуват най-развитите страни и не е инцидентно, че редица страни, даже и най-големите, чакат с години да бъдат признати, а някои даже не получават покана, изясни той и добави, че членовете на Организацията за икономическо сътрудничество и раз имат решителен глас във всички висши интернационалните конгреси.

" Членството ще ни помогне да заздравим и засилим икономическите ни партньорства, посредством обмяна на опит за най-хубавите практики в областта на икономическата и обществена политика, където не постоянно сме вземали най-хубавите ограничения в последните години. В програмата на срещата виждаме, че в международен мащаб парите и финансите към този момент са обвързани в подтекста на зелените политики и е значимо да участваме в полемиките ", разяснява Пеканов.

Вицепремиерът акцентира, че участието ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще даде опция на България да предлага своите причини за икономическото развиване на света, както и да се учи от най-хубавите. " Така ние най-сетне ще можем почтено да пазиме личните си ползи, да работим мнението ни да бъде чуто и да имаме място на масата на огромните, а не да следим в профил. Ще чертаем по-успешно бъдещето си ", съобщи Пеканов.

В рамките на визитата си в Париж, вицепремиерът Пеканов организира работна среща с държавния секретар по европейските въпроси на Франция Клеман Бон. Двамата разискаха пътя на Европа в подтекста на идното френско председателство на Съвета на Европейския съюз.

" Имаме потребност от общи капиталови политики, с които по-бързо и дейно да преодоляваме стопански компликации, както и да даваме нови благоприятни условия на жителите. Освен това би трябвало да подсигуряваме, че използването на зелените политики в Европейския съюз няма да ни направи по-малко конкурентоспособни по отношение на други стопански системи ", съобщи Атанас Пеканов.

На финала на срещата двамата разискаха и културната връзка сред двете страни, изразена мощно в преди малко завършилата художествена апаратура на Триумфалната арка, дала мотив на света още веднъж да приказва за един българин и за България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР