България ще участва със 100 000 евро в борбата срещу

...
България ще участва със 100 000 евро в борбата срещу
Коментари Харесай

Борисов: България ще участва със 100 000 евро за ваксина срещу COVID-19

България ще взе участие със 100 000 евро в битката против ковид за основаването и световното внедряване на ваксина против COVID-19, сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на проведената от Европейската комисия през днешния ден онлайн дарителска видеоконференция за събирането на средства в помощ на създаването на ваксина и лекуване против COVID-19.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен заяви при откриването на събитието, че предлага комисията да взе участие в общия фонд с 1 милиарда евро. По думите на българския министър председател рецесия от такова измерение изисква мощен, съгласуван, широкообхватен и координиран световен отговор от голям мащаб и взаимност към сътрудниците, оповестява " 24 часа ".

България мощно поддържа активността на Организация на обединените нации и всички интернационалните организации, които работят в битката против ковид. " Всеки ден се прекланяме пред дейностите на медицинските екипи, лаборантите и всички, които работят в развойната активност за разкриване на най-важното - ваксина и лекарство против COVID-19 ", посочи Бойко Борисов. Той добави, че страната ни приветства напъните на Европейската комисия.

Премиерът Борисов смята, че Европейският съюз би трябвало да бъде презапасен със защитни дрехи, маски, очила, проби, респиратори, спомагателна инсталация, образование и подготовка за протекция на медицинските лица.

" Прекрасна самодейност. С наслаждение се включваме ", приключи Бойко Борисов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР