България ще участва с петте си водещи състезателки на Европейското

...
България ще участва с петте си водещи състезателки на Европейското
Коментари Харесай

Антоанета Стефанова капитан на националките, България пак на европейско по шах след 10 г.

България ще взе участие с петте си водещи състезателки на Европейското шахматно състезание от 10 до 21 ноември в Будва (Черна гора), оповестява родната федерация БСФШ. Това ще бъде първо присъединяване на народен тим в шампионат под егидата на европейската асоциация ECU от 10 години насам.

Селекционерът Петър Арнаудов разгласи за капитан на тима международната и европейска шампионка Антоанета Стефанова. В състава попaдат още международната шампионка за девойки и сребърна медалистка от международната купа 2023 Нургюл Салимова, трикратната републиканска шампионка Виктория Радева, бронзовата медалистка от международното състезание до 20г (2023) Белослава Кръстева и победителката в редица влиятелни интернационалните шампионати Гергана Пейчева.
" Завръщanето на български тим след 10-годишното неявяване от интернационалните шампионати и 7-годишното наказаниe от ECU е реалност, с който всеки българин може да се гордее. Вярвам, че националните ни състезателки ще реализиран забележителни триумфи ", разяснява ръководителят на БСФШ гросмайсторът Милен Василев.
БСФШ е българската шахматна федерация, приета от ECU и FIDE за законния представител на българския шахмат с правото да излъчва национални тимове на България за участия в международните, европейските и олимпийските шампионати под тяхната закрила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР