България ще търси компромиси по пакета Мобилност, който налага тежки

...
България ще търси компромиси по пакета Мобилност, който налага тежки
Коментари Харесай

България ще търси компромиси по пакет "Мобилност"

България ще търси взаимни отстъпки по пакета " Мобилност ", който постанова тежки ограничавания за транспортните превозвачи. Това стана ясно, откакто във вторник транспортната комисия на Европейския парламент утвърди да стартират тристранни преговори със Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия. През предходната седмица комисията отхвърли предлагането на български евродепутати целият пакет да бъде отдръпнат и да се преглежда от новата еврокомисия.

След съвещанието на транспортните министри от Европейски Съюз в края на предходната седмица българският министър на превоза Росен Желязков продължи да твърди, че ще се бори за отпадането на клаузата за връщането на камионите през определен период от време, като посочи като аргумент въглеродните излъчвания, които биха се отделяли. Още тогава обаче той съобщи, че страната ни ще би трябвало да прави взаимни отстъпки по други клаузи от пакета. България губи от ден на ден поддръжката на останалите страни членки във връзка с текстовете от по този начин наречения проект " Макрон ".

Ако пакетът бъде признат в този си тип, превозвачите ще би трябвало да се прибират на всеки четири седмици в родината си, което би било непостижимо за страните в перифериите на Европа. В транспортния бранш у нас са заети над 120 хиляди души. Освен това в пакета са заложени и редица други промени, които биха довели до загуби за транспортните ни компании. 

Българският евродепутат от Европейската национална партия Андрей Новаков също заяви, че клаузите за връщането на водача на транспортното средство в родината изрично би трябвало да отпаднат.  " С другото би трябвало да намерим компромис до степен, в която бизнесът да продължи да работи добре и да се развива ", добави той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР