България ще стартира европейските клубни турнири през сезон 2020/2021 от

...
България ще стартира европейските клубни турнири през сезон 2020/2021 от
Коментари Харесай

България се изкачи с едно място нагоре в ранглистата на УЕФА за сезон 2020/2021

България ще започва европейските клубни шампионати през сезон 2020/2021 от 27-о място в ранглистата на УЕФА, което е с една стъпка по-нагоре от миналата акция.

Нашата страна има народен коефицент 17.375 точки и няма по какъв начин да бъде изпреварена, защото няма федерация под нас в ранглистата с към момента деен участник в шампионатите. През предходната година България беше на 28-о място, а слизането е за сметка на Полша, която записва спад с 4 позиции и към този момент локалното състезание е 29-о. Коефицентът на България следващата година ще се вдигне още, защото ще отпадне достижението от 2015/2016 - едвам 1.000 точка.

Но систематизирано казано българското състезание се движи в средата на ранглистата на Европа, която включва 54 шампионата, защото тимовете от Лихтенщайн играят в лигата на Швейцария. През сезона, който към момента не е приключил, четирите български участника Лудогорец, Локомотив (Пловдив), Левски и ЦСКА-София са прибавили 4.125 точки.

Единствено през сезон 2016/2017 българските евробойци са взели повече в последните пет години- 4.250. Тогава обаче Лудогорец преодоля и трите си противника в квалификациите за място в Шампионската лига, влезе в групите и по-късно продължи в Лига Европа, като изпревари Базел.
 Локомотив (Пловдив) - Страсбург @@@
Дори този резултат съумя да компенсира относително скромното присъединяване на останалите три тогава тимове: Славия и Левски отпаднаха още при първите си трудности, а Берое само мина босненския Радник (Биелина), само че нямаше сили против финландците от ХИК (Хелзинки).

През тази година ЦСКА-София поредно отстрани черногорците от Титоград, по-късно Осиек (Хърватия) и беше спрян от украинския Заря (Луганск). Локомотив (Пловдив) махна от пътя си Спартак (Търнава, Словакия), само че не съумя против френския Страсбург. Единствено Левски не победи АЕК (Ларнака) на старта.
 Левски - АЕК (Ларнака) @@@
Все още 12 страни имат представители към този миг в Шампионската лига и Лига Европа, а с най-вече е Германия- 6 от 7. Следват Испания, Англия и Италия с по 5.

Почти несъмнено Испания ще резервира лидерската си позиция, защото има за момента 99.997 точки на върха, следвана от Англия с 87.748 и Германия със 71.355.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР