България ще стане член на шенгенското пространство, но и на

...
България ще стане член на шенгенското пространство, но и на
Коментари Харесай

Гвоздейков уверен: Преди края на годината и сухопътен Шенген

България ще стане член на шенгенското пространство, само че и на еврозоната, и то до края на почналата към този момент 2024 година. Такава прогноза направи в ефира на Националната телевизия министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

По думите му Шенген е опция за " високо икономическо развиване " на страната ни, тъй като се дава опция за бърз достъп на артикули и хора, неосъществим до момента.

" Нашата южна съседка Гърция се намира в същото състояние, тъй като тя няма достъ по по суша, нейните граници са единствено по въздух и вода, тъй като нейното географско състояние е такова ", отхвърли и рецензиите от страна на съперниците на " некоалицията " Гвоздейков, фокусиращи се точно върху половинчатия геостратегически триумф.

Гвоздейков увери - до края на настоящата година ще бъде свършена " много работа ", с цел да стане България пълновръстен член на Шенген и по суша. Каква и от кого обаче той не посочи.

Според него е вярна стъпка, че сме се съгласили на изискванията на Австрия и Нидерландия.

" Всяка страна си си има вътрешнополитическите проблеми. И би трябвало да оценим труда на хората, които водиха договарянията в този интервал и да останем оптимисти, че ще реализираме огромната си цел, а точно - окончателното ни приемане в Шенген ", уточни министърът

И акцентира още - убеден е, че страната ни ще влезе в Шенген по едно и също време с приемането на еврото - планувано, най-малко съгласно кабинета, от началото на 2025 година.
 Жп превозът ще наподобява по европейски метод до 2027 година, увери Гвоздейков
Жп превозът ще наподобява по европейски метод до 2027 година, увери Гвоздейков

Влаковете последователно влизат в график след снежната блокада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР