България ще спечели едно отличие от зимните олимпийски игри в

...
България ще спечели едно отличие от зимните олимпийски игри в
Коментари Харесай

Сто дни преди Пьончан: Прогнозите сочат един медал за България и първо място за Германия

България ще завоюва едно отличие от зимните олимпийски игри в Пьончан 2018, а Германия ще приключи преди всичко в класирането на медали. Това демонстрира виртуалният калкулатор на авторитетната компания за разбор на данни " Грейсноут ".

Проучването, което се базира на резултати и моментна форма на състезателите, е направено във връзка отбелязването на последните 100 дни до зимните олимпийски игри. Един от проблемите при проучването е неразбираемото към присъединяване на Русия в Пьончан. Авторът на проучването Саймън Глийв е приел, че съветският тим ще бъде в цялостен състав.

Прогнозите сочат, че общо 30 страни ще завоюват орден. България ще си тръгне с едно бронзово отличие и ще раздели 27-ата позиция в крайното класиране с Беларус, Украйна и Нова Зеландия.

Най-големите български очаквания за орден са свързани със сноубордиста Радослав Янков. Той завоюва Световната купа в алпийските дисциплини през 2016 година, а предишния сезон зае второ място в генералното класиране и взе дребния бистър глобус в паралелния великански слалом.

България не е печелила орден от зимна олимпиада от Торино 2006, когато Евгения Раданова завоюва бронз в шорттрека. Общият брой български оценки от зимни игри е шест, три от които пристигнаха в Солт Лейк Сити през 2002 година

През 2016 година, когато оставаха 100 дни до летните олимпийски игри в Рио де Женейро, " Грейсноут " предвижда, че България ще завоюва три медала - един сребърен и два бронзови.

Впоследствие се случи тъкмо това, откакто Мирела Демирева приключи втора в скока на височина, а състезателката по битка Елица Янкова и ансамбълът по художествена гимнастика си потеглиха с бронз.

Прогнозите преди Пьончан 2018 сочат, че Германия ще завоюва 14 златни, 12 сребърни и девет бронзови медала. Второто място е отредено за Норвегия с 12 първи, 10 втори и 10 трети места. Челната тройка се добавя от Съединени американски щати с 10 олимпийски трофеи и общо 29 медала.

Според проучването на " Грейсноут " Франция ще приключи четвърта с девет златни медала, следван от Австрия и домакините от Южна Корея с по седем, Холандия, Русия и Китай с по шест и Канада с пет.

Според виртуалния калкулатор най-успешният състезател в Пьончан ще бъде немската биатлонистка Лаура Далмайер с пет златни медала - в преследването на 10 км, всеобщия старт на 12.5 км, самостоятелното на 15 км, дамската щафета на 4х6 км и смесената щафета.

На хегемона в мъжкия биталон Мартен Фуркад са отредени четири олимпийски трофеи. С по три се чака да си тръгнат най-силния играч в алпийските ски - австриецът Марсел Хиршер, и норвежката звезда в ски бягането Мартин Йонсруд Сундби.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР