България ще сключи договори с Gilead Sciences за 32 593

...
България ще сключи договори с Gilead Sciences за 32 593
Коментари Харесай

Правителството одобри поръчка на 32 593 флакона ремдесивир |

България ще подписа контракти с Gilead Sciences за 32 593 флакона от лекарствения артикул ремдесивир, за интервал от шест месеца (октомври, ноември и декември 2020 година и януари, февруари и март 2021 г.), съобщиха от държавната пресслужба.

От Европейската комисия е подписано Рамково съглашение с производителя, което разрешава лекарственият артикул да се обезпечи за страните от Европейски Съюз.

Решението е взето " след разбор на декларираните от лечебните заведения количества, поради усложняващата се епидемиологична конюнктура и съобразявайки се с възходящото ползване на продукта, както и наличностите в страната все още ". Количеството е одобрено след поръчки от Регионалните здравни инспекции.

За задачите на поръчката държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 година в размер на 4 860 000 лева, предопределени за закупуване на лекарствения артикул. 

Необходимата сума за целия е интервал на доставки е 24 300 000 лева. Обявената от Gilead Sciences цена е 675 лева без Данък добавена стойност (345 EUR без ДДС) и 810 лева с Данък добавена стойност за флакон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР