България ще се включи в Петата конференция на ООН за

...
България ще се включи в Петата конференция на ООН за
Коментари Харесай

Министър Пулев ръководи българската делегация на конференция на ООН в Доха

България ще се включи в Петата конференция на Организация на обединените нации за най-слабо развитите страни , която се организира в катарската столица Доха. Страната ни ще бъде показана от делегация , ръководена от служебния министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев , а негови заместници ще бъдат непрекъснатият представител на страната ни към Организация на обединените нации и ръководител на Икономически и обществен съвет на Организация на обединените нации Лъчезара Стоева и изключителният ни и пълномощен дипломат в Катар Пламен Делев .

В понеделник министър Пулев ще има изявление в общия спор на интернационалната конференция, а по-късно ще взе участие и в тематична кръгла маса на високо ниво „ Използване на силата на науката, технологиите и нововъведенията за устойчивото развиване на най-слабо развитите страни “, където се планува да вземат присъединяване към 30 страни.

Във вторник той ще се включи и в министерската среща за съдействие Юг-Юг „ Обновени партньорства за използвани решения в поддръжка на осъществяването на Програмата за деяние от Доха “. В нея ще вземат присъединяване и представители на високо ниво от системата на Организация на обединените нации, многостранни и районни банки за развиване и финансови институции, частният бранш, университетските среди и Неправителствени организации. Очаква се в края на конференцията да бъде призната декларация .

Във форума в Доха има делегации от над 150 страни , представители на европейски институции, търговски камари, организации за поощряване на вложенията, ръководители на фондовете, организациите и стратегиите на Организация на обединените нации, представители на интернационалните институции, интернационалните компании и други

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР