България ще се присъедини към усилията на страните от Г-7

...
България ще се присъедини към усилията на страните от Г-7
Коментари Харесай

България ще се присъедини към Г-7 в предоставянето на гаранции за сигурност на Украйна

България ще се причисли към напъните на страните от Г-7 за оказване на дълготрайна поддръжка на Украйна в региона на сигурността, декларирани в взаимна декларация. Това реши Министерският съвет (МС) през днешния ден, заяви пресслужбата на кабинета, представена от Българска телеграфна агенция. Министерски съвет разпореди на Министерството на външните работи да уведоми за решението на българската страна по съответния ред. 

Съвместната декларация в поддръжка на Украйна беше публикувана на 12 юли 2023 година по време на Срещата на върха на НАТО във Вилнюс от името на страните от Г-7 - Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и Съединените американски щати, както и от ръководителите на Европейския съвет и Европейската комисия. Впоследствие към нея се причислиха и Белгия, Чешката република, Гърция, Дания, Финландия, Исландия, Ирландия, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Румъния, Испания и Швеция, като описът продължава да се уголемява. 

България оказва политическа и практическа поддръжка на Украйна, която с опълчването си на съветската експанзия способства директно и за отбраната на свободата, сигурността и суверенитета на всички европейски страни-членки. В унисон с тази поредна политика, България ще се причисли към Съвместната декларация на страните от Г-7 в поддръжка на Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР