България ще се превърне в новия Египет за германците. Това

...
България ще се превърне в новия Египет за германците. Това
Коментари Харесай

Ставаме новия Египет за германците

България ще се трансформира в новия Египет за германците. Това лято се чака родните курорти да се трансфорат в топдестинация за немските туристи, откакто се планува те да се откажат от нормалните си екскурзии в Египет, Тунис и Турция. Прогнозира се рекорден взлом на чужденци по морето и 30 % растеж единствено на немските гости. Това стана ясно от думите на Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма и туроператора Любен Синадински пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според специалистите огромният отлив от Турция може да се отрази и на Гърция поради огромния поток мигранти към гръцките острови. Очаква се това да направи нашата страна още по-атрактивна.

Драганов изясни, че въпреки Турция да прави рекордни понижения, с цел да компенсира отлива на туристи, това няма да й помогне, защото преди всичко стои сигурността. Турция това лято ще загуби сред 10 млн. и 15 млн. екскурзианти.

Ресорният министър Николина Ангелкова, която е на интернационалното туристическо ревю в Берлин, добави, че през 2015 година страната ни е била посетена от над 620 000 немски туристи. Тя посочи, че Германия се подрежда на 3-то място измежду най-големите генериращи пазари за българския туризъм.

"Позитивни са сигналите за идния летен сезон, като доста от туроператорите регистрират растеж на записванията ", добави Ангелкова.

По думите й с 35 % се усилват чартърите на TUI, които ще летят от Германия за Бургас и Варна през лятото. Оптимистични са и сигналите от „ Томас Кук “, които също регистрират увеличено търсене за България през 2016 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР