България ще разполага с 880 млн. евро по Програмата за

...
България ще разполага с 880 млн. евро по Програмата за
Коментари Харесай

България ще получи 880 млн. евро от ЕС за селските райони в следващите 2 години

България ще разполага с 880 млн. евро по Програмата за развиване на селските региони през идващите 2 години. Това стана допустимо откакто Европейският парламент утвърди дефинитивно Преходния правилник, предадоха от Министерството на земеделието и храните.

През обсъждания интервал до края на 2022 година ще не престават да се ползват разпоредбите от Общата селскостопанска политика във връзка с заплащания и ограниченията по Програмата. По този метод няма да има спиране на заплащанията към земеделските стопани, до момента в който влязат в действие новите регламенти.

По-рано тази година се предвиждаше временен интервал от 1 година, само че в последна сметка се реализира съглашение той да е най-малко 2 години.

След това влизат в действие новите, по-строги правила за финансиране на сектора.

България ще получи 600 млн. евро по капиталовите и обезщетителни ограничения на програмата. Освен това на страната ни се поставят още 200 млн. евро за осъществяването на разнообразни ограничения по програмата. Такава опция дава инструментът Европейски Съюз от последващо потомство, който е част от Плана за възобновяване на Европейски Съюз от рецесията, провокирана от COVID-19.

Преходният правилник дава опция на страните да продължат прилаганите досега схеми за директни заплащания към земеделците. Запазва се и опцията за използване на преразпределително заплащане като спомагателна надбавка за допустимите за подкрепяне площи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР