България ще продължи досегашните си действия по охрана на външните

...
България ще продължи досегашните си действия по охрана на външните
Коментари Харесай

Денков: България няма да приеме допълнителни условия за Шенген

България ще продължи досегашните си дейности по защита на външните граници на Европейския съюз, само че сигурно няма да одобри спомагателни условия, съобщи министър-председателят Николай Денков, който днес отговаря на въпроси на жители във Facebook.

Той изясни, че Шенген по въздух значи повече улеснения по летищата и по-малко опашки, когато пътувате от една в друга страна. Това, което не взема решение е казусът с огромните опашки по сухопътните граници, което е проблем за бизнеса - освен за българския, само че и австрийския, изясни министър председателят.

" Трябва да бъдем прагматични, в случай че се тръгне по линия на правосъдни процеси, това ще продължи с години. А през това време ние ще бъдем блокирани. Затова би трябвало да търсим прагматичния метод в идващите дни. Ще кажа на сътрудниците доста ясно, че в случай че няма схващане, това ще се отрази на отношението на българите към Австрия, австрийските компании и това не е добре за тях. Аз мисля, че това също ще бъде разбрано ", допълни Денков. Той изясни, че решение се чака до последния ден на тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР