България ще продължи да се грижи за всички невинни хора,

...
България ще продължи да се грижи за всички невинни хора,
Коментари Харесай

Константинова срещу Христо Проданов: България ще продължи да помага на бягащите от войната

България ще продължи да се грижи за всички почтени хора, които бягат от ужасяващата война в Украйна до тогава, докато те имат потребност от нашата помощ. Ще им дадем колкото време им е нужно, с цел да се почувстват спокойни и сигурни, и ще продължим да оказваме всякаква поддръжка, на която сме способни, освен като страна, само че и като хора. Показахме, че дружно можем да се оправим с всяко предизвикателство, за което свидетелства и сърдечната признателност, която външният министър на Украйна господин Кулеба, обществено изрече на България.

Това написа във Facebook профла си вицепремиерът Калина Константинова като по този метод се опълчи на сътрудника си от Българска социалистическа партия Христо Проданов, който през вчерашния ден съобщи, че украинските бежанци ще би трябвало да се оправят сами след края на месец май. Калина Константинова показва още, че последваща задача на държавното управление е да обезпечат на украинците достъп до пазара на труда.

„ Изследванията демонстрират, че над 70% от украинците желаят да стартират работа незабавно и над 60% от тях са висшисти. Работим интензивно, с цел да намерим най-хубавия метод и с цел да създадем най-хубавите условия, с които да подтикваме работодателите и наемателите да си сътрудничат в решаването на тази сложна, само че извънредно значима задача.

Хората, потърсили краткотрайна протекция, по никакъв метод не желаят да са в тежест на страната и нашето общество. Единственото, което желаят, е да се завърнат вкъщи.

А до момента в който това стане допустимо, мой дълг е, наш дълг е, да се погрижим за тях по метода, по който, бихме желали някой да се погрижи за нас”, добавя още тя.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР