България ще продължи да се грижи за всички невинни хора,

...
България ще продължи да се грижи за всички невинни хора,
Коментари Харесай

Константинова: България ще продължи да се грижи за всички невинни, които бягат от войната

България ще продължи да се грижи за всички почтени хора, които бягат от ужасяващата война в Украйна до тогава, докато те имат потребност от нашата помощ. Ще им дадем колкото време им е нужно, с цел да се почувстват спокойни и сигурни и ще продължим да оказваме всякаква поддръжка, на която сме способни, освен като страна, само че и като хора. Показахме, че дружно можем да се оправим с всяко предизвикателство, за което свидетелства и сърдечната признателност, която външният министър на Украйна господин Кулеба обществено изрече на България. Това съобщи във фейсбук вицепремиерът Калина Константинова.

По думите ѝ през цялото време е оповестено, че филантропичната стратегия за настаняване в хотелите ще продължи до началото на дейния летен сезон - 31 май.

" Решението да настаним разселените от Украйна лица в хотели е освен прелестен образец за сполучливо публично-частно партньорство, само че е и мярка, която извънредно доста поддържа хотелиерския отрасъл след удара, който понесоха от Коронавирус рецесията. На процедура за тях сезонът стартира още през март, а от през вчерашния ден стартира изплащането на първия транш от 11 075 446,40 лева с Данък добавена стойност към хотелите ", добави Калина Константинова.

Според нея откакто страната ни е настанила бягащите от войната в Украйна на сигурни и уютни места, фокусът е върху идната задача - да им се обезпечи достъп до пазара на труда, като преди този момент се отворят нови благоприятни условия за трайно настаняване и целодневни грижи за децата на украинските бежанци.

" Изследванията демонстрират, че над 70% от украинците желаят да стартират работа незабавно и над 60% от тях са висшисти. Работим интензивно, с цел да намерим най-хубавия метод и с цел да създадем най-хубавите условия, с които да подтикваме работодателите и наемателите да си сътрудничат в решаването на тази сложна, само че извънредно значима задача ", добави Калина Константинова.

Тя разясни, че хората, потърсили краткотрайна протекция, по никакъв метод не желаят да са в тежест на страната и на българското общество.

" Единственото, което желаят, е да се завърнат вкъщи. А до момента в който това стане допустимо, мой дълг е, наш дълг е, да се погрижим за тях по метода, по който бихме желали някой да се погрижи за нас ", сподели още Калина Константинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР