България ще продължи да работи за създаването на ефективен Европейски

...
България ще продължи да работи за създаването на ефективен Европейски
Коментари Харесай

ЕК ще подкрепи България в търговията с газ

България ще продължи да работи за основаването на ефикасен Европейски енергиен съюз както в границите на своето председателство на Съвета на Европейски Съюз, по този начин и през идващите години. Проектите на страната за възстановяване на енергийната съгласуваност, сред които междусистемните газови връзки със съседите ни и основаването на районен газов хъб, са единствено част от стъпките, с които утвърждаваме общата енергийна политика на Европейския съюз.
Това беше позицията на президента Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 организира среща със заместник-председателя на Европейската комисия, отговарящ за Eнергийния съюз, Марош Шефчович, оповестиха от прессекретариата на президента.
Енергетиката на Европейски Съюз ще е устойчива и ефикасна в битката с климатичните промени и намаляването на парниковите излъчвания, единствено в случай че страните членки на общността осъществят радикална промяна в превоза, промишлеността, семействата и преди всичко в образованието, уточни на срещата президентът Радев.
„ За да осигурим сполучливи и ефикасни политики на национално и европейско равнище, техният небосвод би трябвало да бъде дълготраен. Затова президентската институция ще инициира полемика, чиято цел е да се реализира консенсус сред държавните институции за изработването на национална енергийна тактика за идващите десетилетия “, съобщи още Румен Радев. Държавният глава добави, че през идващите седмици ще се води деен разговор и с Европейската комисия за националните енергийни цели и синхронизирането им с визията за Европейски енергиен съюз.
Румен Радев и Марош Шефчович бяха единомислещи, че европейската политика в областта на енергетиката би трябвало да бъде ориентирана към равнопоставеност и правдивост в търговията с природен газ, с цел да се понижат разликите в цените, които страните членки заплащат за доставки. Бъдещите енергийни планове е належащо да подсигуряват действителна диверсификация, да не бъдат употребявани като политически принадлежности и да дават отговор напълно на условията, заложени в правото на Европейски Съюз, безапелационен беше българският държавен глава.
„ Европейската комисия си слага за цел да работи с българските управляващи за трансформирането на България от директна страна в страна, търгуваща с газ. Стратегическото местонахождение на България дава благоприятни условия за диверсифициране на източниците и основаване на удобни условия за потребителите в целия район “, съобщи заместник-председателят Марош Шефчович.
Държавният глава Румен Радев дефинира енергийната политика като основен фактор за световната сигурност. Той удостовери и готовността на страната ни да поддържа самодейностите за газова съгласуваност в Европейски Съюз, за понижаване на зависимостта в енергетиката и за „ чиста и зелена “ стопанска система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР