България ще продължи да помага на Украйна с каквото можем

...
България ще продължи да помага на Украйна с каквото можем
Коментари Харесай

Министър Тагарев призна, че започваме да даваме по-голяма помощ на Украйна

България ще продължи да оказва помощ на Украйна с каквото можем и до когато е нужно. Самата помощ ще стане по-голяма процентно. Това съобщи министърът на защитата в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

Сега даваме втори пакет и ще продължим потребностите на у войска, с цел да им помогнем още. Помощта ни е ценена от Украйна и от нашите съдружници в НАТО. Това, че даваме помощ е добре да е известно на жителите. Русия унищожи интернационалния правов ред. Тя атакува суверенна страна, а това е неприемливо. С какво тъкмо не е нужно да е обществено, тъй като е секретна информация, посочи той.

Една атака в никакъв случай не е лесна. Това е рискова активност. Украйна не разполага с авиация. За страдание съветската авиация е по-силна сега, само че Украйна съумява да компенсира с получената помощ, призна Тагарев.

Той отхвърли да се разформироват армейски елементи, с цел да се помогне на Украйна.

Министър Тагарев заяви, че българи ще образоват украински санитари в София. „ Ще обучим до 60 бойни санитари от Украйна в границите на годината. Не е ставало въпрос да изпращаме наши хора в Украйна “, акцентира той.

„ Министерски съвет взима главните решения във външна и вътрешна политика, както и за националната сигурност. Президентът също има значима роля и ние би трябвало да работим взаимно с него, изключително във военно време. Не можем да го пренебрегваме. Той има функционалности, разказани в Конституцията. Работим, по този начин както написа в законите. Установили сме контакт с него, приказваме си и това е най-нормалното нещо “, счита министърът на защитата.

Следим ситуацията след опита за прелом в Русия, проучваме я и дружно с нашите съдружници търсим благоприятни условия, сподели още министър Тагарев. 

Разчетите демонстрират, че за издръжката на армията са нужни 34 милиарда лв.. Намерението ни е бюджетът за защита да нараства, уточни той.

Ние поддържаме участието на Украйна в НАТО, само че не по време на войната. Ако това стане по-рано, ще значи да се започват всички механизми за сходна обстановка, а НАТО не е готово за това, сподели още военният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР