България ще продължи да подкрепя украинския народ в борбата му

...
България ще продължи да подкрепя украинския народ в борбата му
Коментари Харесай

Председателят на НС увери Украйна: България ще продължи да ви подкрепя, докато е необходимо

България ще продължи да поддържа украинския народ в битката му за независимост, суверенитет и европейско бъдеще, съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Той се срещна с ръководителя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук.

Като образец за думите си, Желязков уточни признатото преди ден от Народното събрание решение за даване на спомагателна военна помощ за Украйна . Председателят на украинския парламент изрази признателност към страната ни за поредната и навременна поддръжка, която оказва на Украйна и нейния народ, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.

Председателите на законодателните институции на България и Украйна разговаряха в границите на Европейската конференция на ръководителите на парламенти, проведена от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), в Дъблин.

Председателят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук изрази благодарността си за устойчивата поддръжка, която българският парламент оказва на страната му . Предоставянето на филантропична, техническа и военна помощ, включително и решението на българския парламент от през вчерашния ден, показва волята на България да остане солидарна с украинския народ, акцентира той.

България няма да отстъпи от позициите си, с които остро осъжда съветската експанзия и упорства за възобновяване на интернационалния правов ред, съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Той увери своя сътрудник, че страната ни ще поддържа украинския народ в битката му за независимост, суверенитет и европейско бъдеще толкоз дълго, колкото е належащо .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР