България ще продължи да подкрепя европейската перспектива на Молдова, заяви

...
България ще продължи да подкрепя европейската перспектива на Молдова, заяви
Коментари Харесай

Радев обеща на Кишинев подкрепа по пътя към Европа

" България ще продължи да поддържа европейската вероятност на Молдова ", съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на " Дондуков " 2 се срещна със заместител министър-председателя по въпросите на европейската интеграция на Република Молдова Юрие Лянка, оповестява Inews.

Президентът удостовери и готовността на страната ни да подкрепя започнатите от Молдова промени в областите на върховенството на закона, положителното ръководство, битката с корупцията.

Между България и Молдова съществуват близки другарски връзки, ползотворно двустранно съдействие и деен политически разговор, беше позицията на Румен Радев и Юрие Лянка. Двамата откроиха позитивния принос върху двустранното съдействие на огромната  историческа българска диаспора в страната. Изразена беше подготвеност за взаимни дейности с управляващите на Република Молдова за запазване на националната, културна и езикова еднаквост на българската общественост, посредством запазването на статута и целостта на Тараклийския регион, подобряването на опциите за проучване на български език и усилване поддръжката от страна на българските университети за възстановяване на образованието в Тараклийския университет посредством стратегии за продан на студенти.

По време на срещата високо беше оценено даденото единодушие и оказаното подпомагане от страна на молдовските управляващи за откриването на Консулство на Република България в Тараклия, с което се уголемява дипломатическото и консулското наличие на страната ни в Молдова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР