„България ще продължи да оказва пълна подкрепа на Украйна в

...
„България ще продължи да оказва пълна подкрепа на Украйна в
Коментари Харесай

Радев към Кулеба: Продължаваме да подкрепяме Украйна в рамките на нашите възможности


„ България ще продължи да оказва цялостна поддръжка на Украйна в границите на нашите благоприятни условия. Това съобщи президентът Румен Радев на срещата с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба.

Радев подсети, че още в първите часове на войната България на най-високо политическо равнище осъди експанзията на Руската федерация към Украйна.

„ Особено сме загрижени и следим с паника развиването на бойните дейности и растящия брой цивилни жертви. Призоваваме за бързо, дейно, без значение интернационално следствие за цивилните жертви и зверствата по време на войната, и най-строго наказване на всички причинители “, сподели президентът.

Той изрази вяра, че украинската страна прави всичко допустимо, с цел да минимизира риска за живота на цивилните жители и на българското национална малцинство.

„ Още един път призоваваме тази безсмислена, братоубийствена война сред два приятелски славянски народа да спре допустимо по-бързо и да търсим способи всички дружно, в границите на Европейски Съюз, по-бързо да възстановим Украйна “, разяснява още българският президент.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР