България ще продължи да бъде подпомагана, няма да бъде оставена

...
България ще продължи да бъде подпомагана, няма да бъде оставена
Коментари Харесай

Военният министър: България ще продължи да бъде подпомагана в охраната на въздушното пространство

България ще продължи да бъде подпомагана, няма да бъде оставена сама. Това съобщи пред публицисти министърът на защитата Драгомир Заков по отношение на края на задачата на нидерландските изтребители F-35 , които участваха в защитата на българското небе. Министър Заков удостовери, че задачата им изтича в края на май.

" След това имаме разнообразни варианти. Може да бъде с разполагане на изтребители на наша територия , само че има и други варианти. В НАТО имаме доста процедури, които разрешават трансгранично потребление на Air Policing " , уточни министър Заков.

за възможен ремонт на украинска военна техника в България , Заков увери, че българските фабрики имат нужния потенциал .

Министър Заков  взе присъединяване в провеждаща се в София интернационална конференция, отдадена на бъдещето на европейската политика за защита и сигурност в подтекста на войната в Украйна. Сред акцентите, които открои българският боен министър, беше съдействието сред Европейския съюз и НАТО, в това число в региона на развиването на технологиите.

" Важно е Европа да резервира софтуерното си преимущество. България има извънреден късмет да развие нововъведенията около НАТО и Европейския съюз ", означи той.

Организатори на конференцията са Посолството на Франция в София, Фондация „ Конрад Аденауер “ и Военна Академия „ Г. С. Раковски “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР