България ще продължи активно да участва в процеса на предоставяне

...
България ще продължи активно да участва в процеса на предоставяне
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Участваме активно във военната помощ за Украйна

България ще продължи интензивно да взе участие в процеса на даване на военна помощ за Украйна. Това разгласи в испанския град Толедо министърът на защитата Тодор Тагарев. Той дружно с сътрудниците си взе участие в неофициална среща на военните и външните министри на Европейски Съюз. Тагарев подчертава на качествата на страната ни да разшири индустриалната база на военната си индустрия. 

" Тази поддръжка (за Украйна) обезпечава стратегическа инвестиция в европейската сигурност. Друга обвързвана тематика е увеличеният потенциал на европейската отбранителна промишленост. Аз пристигам от България, ние способстваме доста и по двете точки – като осигуряваме поддръжка за Украйна със съществуващо военно съоръжение и амуниции, и с разширение на индустриалната база, защото България обичайно e профилирана в производството на дребни оръжия и амуниции .

Нашият принос е от значително значение за опциите, които предоставяме на Украйна за поддържане на нейните суверенитет и териториална целокупност.

Европейски Съюз употребява разнообразни принадлежности, ще създадем обзор какъв брой ефикасни са тези принадлежности и къде в допълнение би трябвало да влагаме в напъните за поддръжка на Украйна ", споделя Тагарев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР