България ще приеме пет изтребителя “Юрофайтър” от Испания и два

...
България ще приеме пет изтребителя “Юрофайтър” от Испания и два
Коментари Харесай

Изтребителя от Испания и Нидерландия ще пазят небето ни

България ще одобри пет изтребителя “Юрофайтър” от Испания и два F-35 от Нидерландия, които да пазят въздушното ни пространство. Това стана ясно от изявление на военния министър Стафан Янев пред публицисти.
Предните дни Испания и Нидерландия предложиха да изпратят на България изтребители поради ескалиращото напрежение сред Русия и НАТО, откакто Москва изпрати хиляди военни по границата с Украйна.
Подготовката на военно наличие, демонстрацията на солидарността на НАТО на българска територия ще бъде направено при нужда с български въоръжени сили. Разбира се, добре знаем и от години приказваме какво е действителното положение. Добре знаем, че има избрани дефекти. Там, където ги има и бъде преценено от военно-техническа позиция, ще бъдат обезщетени с подобен вид качества на съюзни страни от НАТО, изясни Янев.
Да, самолетите от Испания и Нидерландия са тъкмо подобен вид самолети, които ще извършват задачата за защита на българското небе, така наречен взаимна защита, разяснява Янев. Той изясни, че става дума за ротация на испанските сили, за която Министерския съвет щял да вземе решение в понеделник, а пък ротацията на изтребителите от Нидерландия била планувана за април-май.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР