България ще приеме пет изтребителя Юрофайтър от Испания и два

...
България ще приеме пет изтребителя Юрофайтър от Испания и два
Коментари Харесай

Като пред война: Седем изтребителя идват да ни пазят от Руси...

България ще одобри пет изтребителя " Юрофайтър " от Испания и два F-35 от Нидерландия, които да пазят въздушното ни пространство.

Военният министър Стефан Янев удостовери, че Испания и Нидерландия ще изпратят изтребители в България.

„ Такъв вид учения и тренировки е имало и в предишното. Испанският контингент ще пристигна с изтребители „ Юрофайтър – Тайфун “, а холандския контингент – с изтребители F-35 “, посочи Янев.

„ Отговорностите, които сега имам като министър на защитата, ще бъдат съобразени с българския народен интерес “. Това съобщи министърът на защитата във връзка изказването на външното министерство на Русия, че НАТО би трябвало да се отдръпна от България и Румъния.

Той разгласи още, че подготовката за военно наличие или в допълнение увеличаване на това военно наличие от други страни в НАТО на българска територия ще бъде направена с български сили.
Свързани вести Извънредно! НАТО сряза грубо Русия за България Министерство на защитата: Ако Русия има проблем с нас - да ни каже Президентът отговори на Русия за НАТО: Не одобряваме ултиматуми! Тревога! Русия изиска силите на НАТО да изоставен България
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР