България ще придвижи първото искане за плащане по Плана за

...
България ще придвижи първото искане за плащане по Плана за
Коментари Харесай

Вицепремиерът Атанас Пеканов: България ще придвижи първото искане за плащане по ПВУ до края на месеца

България ще придвижи първото искане за заплащане по Плана за възобновяване и резистентност до края на този месец, след което ще изчака първото заплащане до два месеца по-късно - през есента, съобщи вицепремиерът Атанас Пеканов след съвещанието на служебния кабинет.

Той изясни, че плана за информационна система ТЕТРА на Министерство на вътрешните работи, който е бил изваден от предходното служебно държавно управление от ПВУ, е вкаран назад от кабинета " Петков ". На общестевената поръчка за такава система, проведена от Министерство на вътрешните работи, не се е явил нито един участник, заради което предходният кабинет е упълномощил поръчката на “Информационно обслужване”. Европейска комисия е счела това за нарушаване, изясни Пеканов.

Вътрешният министър Иван Демерджиев изясни, че в този момент поръчката ще бъде предоставена отначало с оптимален кръг участници.

По казуса за скупчването на тежкотоварни камиони край Русе и Видин Демерджиев сподели, че трафикът се е нараснал с 20% годишно и заради тази причина от през вчерашния ден по проект тировете биват стопират на паркинги и пропускани поетапно от особено Координационно звено. Ще се работи и за това, тировете да минават границите ни по-бързо.

По отношение на идните избори, министър Демерджиев уточни че, Министерство на вътрешните работи работи по организацията, употребяват се СРС-та и информатори за работа с лица, които имат отношение по проблемите на купувания и корпоративен избор. Ще бъде усилена оперативната работа по тези проблеми, която, съгласно него, е била занемарена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР