България ще прибира програмисти от Украйна да работят у нас„Всички

...
България ще прибира програмисти от Украйна да работят у нас„Всички
Коментари Харесай

Кирил Петков впрегнал ДАНС и МВР да търсят доказателства за арести, но още не можели да намерят

България ще прибира програмисти от Украйна да работят у нас
„ Всички капацитети за нахлуване са там. Ако Русия реши има цялата образувана бойна група, която може да влезе в Украйна. Оттук е напълно политическото решение на Путин. Вярвам, че няма да се стигне до война, тъй като действителния резултат не се знае къде ще отиде “, съобщи министър председателят Кирил Петков пред БТВ. По думите му страната ни би трябвало да е сигурна, че са минимализирани всички отрицателни резултати. Един огромен удар би бил прекъсването на съветския газ.

„ Имаме разновидности по какъв начин да запазим енергийната система на България, в случай че това се случи. Ако се стигне до най-фаталния вид да можем да спрем отчасти износа на ток. Обследват се разновидности на полутечен газ от Съединени американски щати. Това ще бъде една от тематиките при визитата на Асен Василев в Съединени американски щати “, съобщи още Петков и добави, че имаме гориво за АЕЦ „ Козлодуй “ за две години напред.

Според министър-председателят въпреки това е значимо България да застане като сътрудник и съдружник на Европейски Съюз и НАТО, да изглеждаме, че приказваме единно. По думите му било доста добре признато концепцията за български батальон. Видяло се, че няма систематичен метод към армията, в този момент обаче дефицитите се събирали, с цел да бъдат попълнени.

„ Това което се вижда, че доставките и поради коронавирус рецесията са се забавили. Нашите войски са натовски войски. Ние не би трябвало да изпадаме в боязън, тъй като НАТО ни дава опция небето ни да е охранявано “, съобщи още Петков и добави, че това важи и за сухопътните ни сили.

Той се похвали, че американски компании са се свързали с него персонално, с цел да питат дали могат да трансферират от Украйна програмистите си.

„ Събрах министъра на стопанската система, на вътрешните работи и ДАНС, с цел да може тези хора да идват елементарно в България и да работят от тук “, сподели още Петков.

На въпрос дали жителите ни би трябвало да се изтеглят, Петков съобщи, че част от самолетните компании стопират да летят, само че наблюдават деликатно, а в случай че се наложи ще изпратят аероплан.

„ За всички, които не би трябвало наложително да са там е по-добре да се приберат “, съобщи още той.

„ Само в случай че махнем корупцията целия капацитет пред стопанската система ще се отключи. Липсата на предвидимост е пречката за новите вложители “, разгласи Петков и добави, че нямало наши и ваши, а просто трябвало да се изчистят старите от системата на корупцията.

„ В момента даже вършим лист на българи в чужбина, които имат образованието за антикорупция и се опитваме да ги притеглим. Аз персонално по тази причина нямам никакво доверие на основния прокурор, тъй като той си е обвързван с тях и си е ходил на питейни заведения с тях. Затова би трябвало да се вкара верния човешки капитал извън. “, съобщи министър председателят.

Петков за следващ път прикани основния прокурор Иван Гешев да си подаде оставката, тъй като отнемало доста време, с цел да го смъкват институционално.

„ Ще гледаме най-квалифицирания човек, който можем да поканим “, съобщи Петков за идващия основен прокурор, само че не посочи дали ще го кани и него от чужбина.

По мотив случая с къщата в Барселона, Петков съобщи, че съгласно отчетите на никое място не се загатва името на някогашния министър председател Бойко Борисов, само че имало негови фотоси. Петков не пожела да посочи какви са тези фотоси. Премиерът обаче цитира думи на Васил Божков от уикенда, който твърди, че е давал пари на Владислав Горанов, без обаче до този миг да има нито едно доказателство.

„ Ако в този момент имахме една работеща прокуратура щеше да се работи, с цел да се стигне до неоправдателни присъди “, изиска още веднъж Петков. Той продължи, че Рашков също доста желал да стигне до истината, само че нямал тази опция.

По мотив думите на Румен Радев, че битката с корупцията би трябвало да се води посредством институциите, а не с медиите, Петков съобщи, че упованието на обществото било друго, тъй като институциите не работели. В момента изпълнителната власт правела всичко допустимо, само че за жалост неоправдателните присъди се давали от една друга власт, на която те за жалост не могат да въздействат.

Всеки ден бил в директна връзка с ДАНС и другите служби, само че държавното управление било единствено на два месеца, като досега още нямали нужните доказателства. Нареждането му било да създадат всичко допустимо, с цел да бъдат обстоятелствата толкоз мощни и осезаеми, с цел да не може и прокуратурата да въздейства.

„ Никой не би трябвало да е над закона и това е предпоставката за растежа на нашето общество “, съобщи още Петков.

По думите му нямало напрежение сред Радев и него по линия на „ Булгаргаз “, макар рецензиите от страна на президентския секретар Димитър Стоянов.

„ Ние с президента Радев споделяме доста постоянно. На никой не държа сметка по какъв начин реагира и какво прави. Аз знам какво се случва и дейностите на Министерство на вътрешните работи бяха на база ясни обстоятелства “, съобщи още Петков.

На въпрос дали е казвал на Движение за права и свободи да не закачат Прокопиев, Петков съобщи, че от партията били доста изнервени.

„ Вървим в вярната посока когато виждаш, че от първия ред Делян Пеевски нещо вика. Аз им споделих, че инспекциите ще вървят и няма да спрат. Тяхната реакция очевидно е на база на боязън. Никога не съм казвала думите „ Не закачайте Прокопиев “. От тук нататък няма кръгове “, съобщи Петков.

Той добави, че Движение за права и свободи не можели да повярват още, че били на тези позиции без да имат някакви зависимости, което влудявало Движението за права и свободи. „ Дори когато направихме нашата партия не взехме пари от никой и не изискуем на никой нищо. Въпреки, че се пробват да сложат покривало върху нашата работа, хората го усещат по корема си “, съобщи Петков.

Водещата обаче поправи Петков, че хората усещат по корема си инфлацията и високите сметки. Според премиера обаче имало международна рецесия, само че държавното управление работело все пак и правело всичко, с цел да помогне. Инфлацията била огромна, само че в бюджета били заложени по-големи планове за заплати и пенсии.

„ Някак си мисля, че се оправяме сносно, по тази причина което се случва “, удовлетворен остана Петков.

На въпрос дали Михов от Сингапур ще оглавява Българска народна банка, Петков сподели, че нямало да разгласи това по малкия екран, а трябвало да се приказва на съдружен съвет и по-късно да се реши. „ Много почитам Илиян Михов и има малко университети в света, а той декан и сте счупили всички стъклени тавани на тази институция. Ако човек като Илиян Михов е на тази позиция всички българи би трябвало да се гордеем “, съобщи още Петков и добави, че Михов имал извънредно доста варианти и, в случай че се съгласи да поеме Българска народна банка това щяло да бъде подаяние на времето му.

За интерконектора с Гърция, Петков се похвали, че всяка седмица праща смс на Мицотакис, с цел да му дава доклад до къде стига планът, само че не сподели по кое време ще е приключен.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР