България ще предоставя помощ на Украйна толкова дълго, колкото е

...
България ще предоставя помощ на Украйна толкова дълго, колкото е
Коментари Харесай

Няма да забравим това, което страната ви прави. Какво си казаха Зеленски и Желязков в Украйна

България ще дава помощ на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, в защитата ѝ против съветската инвазия. Това сподели ръководителят на Народното събрание Росен Желязков пред украинския президент Володимир Зеленски по време на визитата си в Киев, заяви пресцентърът на Народното събрание в сряда. В отговор Зеленски благодари на българската делегация.

Срещата сред двамата идва ден откакто във вторник Желязков. В изявлението си пред депутатите в Киев той още веднъж удостовери поддръжката на България за Украйна.

Сега Желязков осъди съветската експанзия в Украйна и сподели на Зеленски, че София ще продължи да дава военна, филантропична и политическа поддръжка на Киев. Председателят на Народното събрание добави още, че България ще се застъпва за Украйна в процеса по нейното присъединение към Европейския съюз (ЕС) и НАТО .

„ Всяка поддръжка от България е значима за нас. Никога няма да забравим това, което страната ви прави “, сподели Зеленски в отговор. Той изрази благодарности към българските ръководещи и добави:

„ Щастливи сме, че вашият народ от началото на войната е на наша страна, на страната на истината. “

Желязков е на посещаване в Киев дружно с депутатите Даниел Митов от ГЕРБ, Ивайло Мирчев от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ и Станислав Анастасов от Движение за права и свободи.

Във вторник те посетиха украинския парламент и Желязков беседва с неговия ръководител Руслан Стефанчук .

Посещението на българските депутати обаче съответства с на Русия против Киев и други украински градове.

В сряда сутринта началникът на кабинета на Желязков заяви, че представителите на българската делегация в Украйна са се укрили в бомбоубежище, където са останали до 9 часа локално време.

При срещата си с депутатите от България Зеленски сподели, че въздушната паника поради ракетната офанзива им е помогнала „ да схванат какъв е животът на украинските жители “ и какъв брой значимо е да им се обезпечи отбрана.

Българската делегация посещава Украйна малко преди втората годишнина от началото на съветското навлизане в страната през февруари 2022 година

Оттогава България поддържа Украйна с военна и филантропична помощ. В началото на тази година обаче обаче Зеленски сподели, че Украйна, с цел да спре съветската войска.

Същевременно през декември 2023 година за даване на спомагателна помощ за Украйна, а министър председателят на Унгария Виктор Орбан .

Миналата седмица Европейски Съюз въпреки всичко за Украйна в размер на 50 милиарда евро. Във вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Конгреса в къс период да одобри законопроект, който също за Киев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР