България ще предоставя двойно повече средства за стипендиантите на българо-американската

...
България ще предоставя двойно повече средства за стипендиантите на българо-американската
Коментари Харесай

Двойно повече средства за стипендиантите по „Фулбрайт“ |

България ще дава двойно повече средства за стипендиантите на българо-американската комисия за учебен продан „ Фулбрайт “. От идната година страната ще взе участие с 364 000 щатски $ вместо с 182 000 щатски $, реши през днешния ден държавното управление.

С финансирането ще бъдат увеличени размерите на сегашните стипендии и ще се обезпечат стипендии за повече български студенти. Сега комисията финансира годишно единствено петима, записани в магистърски или докторски стратегии, а качествените претенденти са повече.

Предвидени са също повече средства за българските откриватели. Към момента не се предлага финансова поддръжка за придружителите на българските учени в Съединени американски щати за превоз, квартира или други разноски. Допълнителното финансиране би разрешило да се поправя този дисбаланс и да се привлекат фамилни български учени при започване на кариерата им.

Комисията за учебен продан „ Фулбрайт “ е част от съглашението сред държавните управления на България и Съединени американски щати. Стипендиантите са задължени да се върнат в страната си за минимум две години след привършване на програмата. Това подсигурява, че най-малко за този интервал те ще приложат в родината си добитите познания и умения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР