България ще предостави на Украйна индивидуални медицински пакети за 35

...
България ще предостави на Украйна индивидуални медицински пакети за 35
Коментари Харесай

България изпраща 350 аптечки за 35 000 бойци от украинската армия, традицията е спазена, коментират в интернет - Свят

България ще даде на Украйна самостоятелни медицински пакети за 35 хиляди украински бойци, заяви полският блог за въоръжение, военни спорове и геополитика Zła Ambasada с позоваване на българското военно министерство.

Новината беше обявена първо от заместник-министъра на защитата в служебното държавно управление и външен министър в кабинета Петков Теодора Ганчовска по време на среща в понеделник с посланиците на Дания Йес Нилсен и на Украйна Виталий Москаленко, на която е било разисквано „ усилване на поддръжката за Украйна в подтекста на извършената на 11 август конференция в Копенхаген.

Според пресцентъра на военното министерство Генчовска е срещнала посланиците с решението на Народното събрание от 4 май 2022 година за оказване на филантропична и военно-техническа помощ и е показала, че в развой на координиране е решението на държавното управление за даване на подаяние от 350 медицински пакети за 35 000 украински военнослужещи.

Темата с българските „ аптечки “ провокира любопитни мнения измежду следящите помощта за Украйна от Европа консуматори във фейсбук. „ Е, най-малко това. “ – разяснява служителят в някогашният боен от Келце Януш Слабяк.

„ Традицията е спазена. Целият принос на България на Източния фронт по време на Втората международна война е един хигиеничен трен, изпратен под Сталинград. “ – написа потребителят Павел Жонца.

По време на Втората международна война България изпраща хигиеничен трен, с чиято помощ да бъдат лекувани ранени немски бойци по график, написан от коменданството на санитарните превози при основното командване на немската войска и клона му във Варшава. В Легионово в днешна Полша е стационирана българска болница под егидата на БЧК и до такава степен от първите линии на фронта кара ранени българският хигиеничен трен. Вози ранени от Минск, Вилнюс и стига до Сталинград. Санитарен трен № 1 по никакъв метод не е отстъпвал на най-уредените санитарни влакове в Европа, настояват съвременници.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР