България ще предостави хуманитарна помощ за посрещане на хуманитарните предизвикателства

...
България ще предостави хуманитарна помощ за посрещане на хуманитарните предизвикателства
Коментари Харесай

България ще предостави хуманитарна помощ за Афганистан и Йемен

България ще даде филантропична помощ за посрещане на филантропичните провокации в Афганистан и Йемен, реши държавното управление на днешното си съвещание, оповестяват от държавната осведомителна работа.

Финансирането ще бъде обезпечено от средства по бюджета на Министерството на външните работи, предопределени за развиване и филантропична помощ.

Одобрената помощ е в сходство с целите на Средносрочната стратегия за помощ за развиване и за филантропична помощ на Република България за интервала 2020-2024 година и с географските цели на България по филантропичните въпроси за 2022 година

Хуманитарната помощ за Афганистан, на обща стойност 136 908 лв., ще бъде разпределена към Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) за използване на

Всеобхватната рамка за отговор на бежанската рецесия в Афганистан (97 792 лева) и към Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) за реализиране на планове и действия в страната (39 116 лева).

Хуманитарната помощ за Йемен, в размер на 97 792 лв. , ще бъде ориентирана за осъществяване към Световната продоволствена стратегия.

Предоставената от България филантропична помощ ще способства за покриване на неотложните потребности на хиляди хора. Страната ни продължава да бъде част от напъните на Европейски Съюз и на интернационалната общественост за посрещане на най-острите филантропични провокации и за облекчение на страданията на хората с филантропични потребности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР