България ще предостави хуманитарна помощ на Украйна под формата на

...
България ще предостави хуманитарна помощ на Украйна под формата на
Коментари Харесай

България ще предостави хуманитарна помощ на Украйна под формата на болнично-медицинско оборудване и лекарствени продукти

България ще даде филантропична помощ на Украйна под формата на болнично-медицинско съоръжение и лекарствени артикули.

Това реши държавното управление през днешния ден на постоянното си съвещание заяви Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков. Подкрепата от нашата страна за украинската страна включва палатки, спални чували, походни кревати, възглавници, стационарни електрически генератори и значими лекарства като антибиотици и аналгетици.

Предвижда се също до края на деня да влезе в действие още една помощ за украинските жители под формата на освобождение от тол такси на конвои с филантропична помощ, които пътуват през територията на България, добави Бориславова.

Началникът на политическия кабинет на премиера означи още, че в подтекст на груповия отговор на Европейския съюз против войната в Украйна Министерският съвет реши България да приключи участието си в Международната капиталова банка и Международната банка за икономическо съдействие. Действието е в съгласие от всички страни членки на Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР