България ще предложи на нейна територия да е разположен многонационалният

...
България ще предложи на нейна територия да е разположен многонационалният
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Ще предложим българин да ръководи дивизионен щаб на НАТО у нас

България ще предложи на нейна територия да е ситуиран многонационалният дивизионен щаб на НАТО, който ще командва бригадите, защитаващи югоизточният фланг на Алианса, като неговият пълководец е българин, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Според него разрастването на многонационалната бойна група, която е в страната от януари 2022 година до бригада,, е еволюция, наложена от развиването на обстановката.

" Когато се реши да се направи многонационалната бойна група с рамкова страна Италия, войната в Украйна не беше избухнала. С експлоадиране на войната НАТО приспособява визията си ", уточни Ефтимов. Според него е нужно развиване на инфраструктурата и командната конструкция, с цел да стане бригадата факт. " Представили сме на държавното управление, какво би трябвало да се извърши. Ще се усъвършенства инфраструктурата край Кабиле, " Безмер " също, ще се включи, там ще е авиационния детайл ", сподели адмиралът.

 Бойната група на НАТО в България ще бъде увеличена последователно пет пъти Бойната група на НАТО в България ще бъде увеличена последователно пет пъти
Според него финансирането на всички действия ще става както със средства от националния бюджет, по този начин и с пари от общите фондове на НАТО. В отговор на въпрос адмирал Ефтимов сподели, че не можем да се приказваме за крайна численост бойци, които биха били разположение на територията на страната. Той акцентира, че задачата на смяната е съществуването на военни елементи и фактът, че бързо могат да се дислоцират такива да откаже възможен агресор да влезе в спор. Сценарият е частите да са тук преди да се стигне до война. Стратегията е за въздържане, с цел да не се стига до спор, заключи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР